Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sajtótájékoztatón mutatták be az új igazolást

Pénteken a sajtó képviselői előtt bemutatták Huszti Szabolcsot, aki elmondta, olvasta a sajtóban megjelent találgatásokat, és leszögezte, a válogatott kapuját már bezárta. Kovács Zoltán szerint töredékét keresi annak az összegnek, amelyet külföldi együttesinél, míg Marko Nikolic örül, hogy ilyen kvalitású labdarúgót igazoltak.

20180112_1016_SZM_960px

Nagyot fogott a Videoton, amely a napokban megegyezett Huszti Szabolccsal a közös folytatásról. Ugyan a korábbi 51-szeres válogatott labdarúgó térdsérüléséből még nem épült fel teljesen, a fehérváriak bíznak benne, hogy segíteni tud a bajnoki cím elérésében, valamint a nemzetközi kupák valamelyikében is vezérré tud válni. „Jól telt az első néhány nap, de eléggé fárasztó volt – fogalmazott Huszti a pénteki sajtótájékoztatón. – Átestem az orvosi vizsgálaton, és már az első pályaedzésen is túl vagyok. Ma délelőtt kondiban voltam, délután pedig újabb pályaedzés szerepel a programban. Van némi lemaradásom, amit minél előbb szeretnék pótolni, hogy a csapattal edzhessek.”

A hazaköltözés legfontosabb okaként a családot jelölte meg, mert két kicsi gyerek mellett Kínában nem egyszerű futballozni, és folyton költözni. „Sokszor beszéltünk a hazaköltözésről a feleségemmel, de nem gondoltam arra, hogy itthon játsszak, inkább a pályafutásom befejeztével terveztük ezt. Aztán megkeresett a Videoton, látszott, hogy komolyak a szándékaik, hiszen Garancsi István tulajdonossal is leültünk tárgyalni. Miután beszéltünk az elképzeléseikről, meggyőztek. A döntésemhez az is hozzájárult persze, hogy Juhász Roland itt játszik, ráadásul szerződést is hosszabbított, valamint Danko Lazovics is az együttes labdarúgója, akivel korábban három évet futballoztam együtt a Zenitben. Remélem, hogy bajnok leszek a Videotonnal, más nem is lehet a cél.”

Szóba került a 2010-es nyílt levele, amelyben egyrészt a válogatottságot mondta le, másrészt kijelentette, nem fog a Videotonban futballozni csak azért, hogy válogatott lehessen. Most, hogy aláírt, sokan elvei feladását hozták szóba, viszont a szélső elmondta, miképp látja az akkori, és a mostani helyzetét. „Kicsit elébe mennék a dolgoknak. Az ember olvasgatja a sajtót, és bár ez nem válogatott téma, annak idején a levelemben megemlítettem a Videotont is. Szeretném leszögezni: amit akkor írtam, azt a mai napig tartom, minden egyes szavát. Igazából sosem mondtam, hogy nekem derogál az NB I-ben játszani, csak javasoltam, hogy akinek van lehetősége a Bundesligában vagy Angliában, esetleg olyan csapatban szerepelni, mint a Zenit, akkor menjen külföldre. Biztos, hogy fejlődött a magyar futball, de annyit nem, hogy egy Bundesliga-szintre eljusson. A válogatott válogatási elveivel kapcsolatban pedig azt mondtam, hogy az NB I-ből könnyebb bekerülni, játékosai előnyt élveznek azokkal szemben, akik külföldön légióskodtak – fogalmazott, majd részletesen elmondta, mit értett akkoriban a Videotonnal kapcsolatos megjegyzésén. – Én akkor azt mondtam, nem igazolok a Videotonba azért, hogy válogatott lehessek, s ez a mai napig így van. Nem azért szerződtem ide, hogy válogatott legyek, hanem bajnok az NB I-ben, hogy induljunk az európai kupasorozatban. A válogatott kijutott az Eb-re, ami jól sikerült, a következő lépcső az, hogy klubszinten is letegyünk valamit az asztalra.”

Ami a vezetőedző, Marko Nikolic véleményét illeti, mindenki sokat dolgozott, hogy sikerüljön rávenni, igazoljon a piros-kékekhez. „Nagyon örülök, hogy egy ilyen kvalitású labdarúgó csatlakozott a csapathoz, a klubban mindenki sokat dolgozott azért, hogy itt lehessen velünk. Jó üzenet ez az esetleges érkező játékosoknak is, hogy ő a Videotonban folytatja a pályafutását. Folyamatosan folynak a tárgyalások, bízunk benne, hogy a következő napokban akár két-három új igazolásról is beszámolhatunk. Kicsit kicseréljük a levegőt az öltözőben: hat játékos nem az első kerettel kezdte meg a felkészülést, illetve Horváth Tamás távozott is.”

A célkitűzés nem változott, továbbra is a bajnoki cím lebeg a fehérváriak szeme előtt, viszont kiemelte, nem egyszerű a magyar élvonalban játszani, mert bárki megverhet bárkit. Példának a Haladást említette, amely az ősz utolsó harmadában több olyan eredményt is elért, amellyel tiszteletet érdemel. Ezzel szemben a hátralévő tizennégy fordulóban a Ferencvárossal futnak versenyt az aranyért.

A sportigazgató ehhez annyit tett hozzá, nagy fegyvertény, hogy ilyen labdarúgó hozzájuk került, s azon lesznek, hogy még jobban megerősítsék a keretet tavaszra. Huszti fizetését firtató kérdésre válaszolva összeget nem mondott. „A kvalitásainak megfelelő összeget kap, amely sokkal csekélyebb annál, mint amit pályafutása alatt külföldön keresett.”

~GS~