Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hazai pályán, lőtt gól nélkül kapott ki a Real Madrid – videóval!

Idei negyedik vereségét szedte össze a Real Madrid, amely a spanyol bajnokság 19. fordulójában a Villarrealt fogadta hazai pályán.

Kép: Marca

Kép: Marca

Nincs kirobbanó formában a Real Madrid. A Barcelona elleni csúfos vereséget követően legutóbb csak egy döntetlenre futotta erejükből a Celta Vigo ellen, valamint a másodosztályú Numancia ellen is szenvedtek a hétközi kupameccseken (igaz utóbbinál gyakorlatilag a B-csapat játszott a madridiaknál). Ha mindehhez odavesszük még a tabellát, amin a Real csak a negyedik helyen állt, akkor érződik: a Villarreal ellen sem mehettek biztosra, még a Bernabeuban sem. Nem csak azért, mert a Sárga tengeralattjáró ellen ritka a sima meccs, hanem mert a két csapatot mindössze 4 pont választotta el egymástól a bajnokságban.

Zidane a  lehetőségeihez mérten a legerősebb csapatát küldte pályára: a sérült Benzema helyett Bale, Sergio Ramos helyén pedig Nacho játszott a szakadó esőben, ami szintén nem kedvezett a hazaiaknak. A túloldalon sokkal több volt a hiányzó, a helyzetet pedig csak fokozta a csapat gólvágójának, Bakambunak az eligazolása – a francia csatár Kínába igazolt nem kevés pénzért. Ettől függetlenül nem volt megilletődött a Villarreal. Calleja csapata gyakorlatilag uralta az első negyed órát. Megbecsülték a labdát, igyekeztek sokat és pontosan passzolni, gondosan felépíteni a támadásaikat, labdavesztések alkalmával pedig fenn maradtak a Real térfelén, megnehezítve a labdakihozatalokat.

A 18. percben, Marcelo távoli bombája jelezte először azt, hogy a fővárosi gárda kezd ébredezni. Asenjo egy kézzel, bravúrral szedte ki a brazil védő lövését, ám nem ez volt az egyetlen nagy védése a vendég kapusnak ezen a délutánon. Nem sokkal később ugyanis következtek Cristiano Ronaldo percei: a portugál először szabadrúgásból veszélyeztetett, ám itt Asenjo bravúrral a felső lécre tolta a labdát, majd utána akcióból is próbálkozott. Egyre többször és egyre nagyobb helyzetek következtek, benne volt a levegőben, hogy hamarosan vezetéshez juthat a Real, ám hihetetlen módon minden kimaradt.

Az 5. bajnoki góljára hajtó CR az első félidőben minden túlzás nélkül szerezhetett volna legalább 4 gólt, ám egyszer sem tudott túljárni az elképesztően védő vendég portás eszén. És csak hogy legyen mire fogni a dolgot, a bíró is előkerült: Alvaro kezezése után büntetőt kellett volna ítélni, ám a síp néma maradt. Ettől függetlenül a madridiak leginkább önmagukat hibáztathatták, hiszen – idén már nem először – képtelenek voltak bevenni a kaput. Ez pedig még egy olyan nagy csapat, mint a Real Madrid esetében is szükséges a győzelemhez.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A második félidőt a Villarreal kezdte jobban: Samu Castillejo hatalmas ziccerben hibázott, így a Bernabeu közönsége még annak is örülhetett, hogy nem került hátrányba a címvédő. A Real játéka kezdett görcsössé válni. Hatalmas volt rajtuk a nyomás, érezték, hogy nagyon kéne a gól, de az csak nem akart jönni. Ezt használta ki remekül a sárga mezes csapat, amely a saját kapuja előtt szervezetten védekezett, a megszerzett labdákkal pedig rendszeresen meg tudtak indulni.

A Real Madrid csak ment. Nem tehettek mást, támadtak – elképesztően gyenge hatékonysággal. Egyfolytában próbálták széthúzni a vendég védelmet, ami sokszor sikerült is nekik, jöttek a lövések is, ám a gól nem. Minden kósza lövés Asenjónál kötött ki, Zidane pedig a hajrára próbált változtatni. A halvány Bale helyett jött a jó formában lévő Lucas, valamint Asensio váltotta a sokat mozgó Iscót. A cserék sem lendítettek nagyot, sőt – a szerkezeti változtatás sem segített, pedig a fehér mezesek tényleg minden tőlük telhetőt megtettek.

És amikor már mindenki kezdte ízlelgetni, hogy a tavalyi bajnok erejéből ma is csak egy döntetlenre futotta, jött a csavar: egy jól végigvitt kontra betalált a Villarrealnál. Enes Ünal ugyan még Navasba bikázta a labdát, ám a kipattanó épp Pablo Fornalshoz került, aki csodálatos mozdulattal ejtette át a Costa Rica-i kapus fölött a játékszert. A Villarreal ezzel története során először tudott nyerni a Bernabeuban, ellenfelüket pedig a szurkolók hatalmas füttyszóval jutalmazták.

Pedig a Real nem volt annyira rossz. Minden mutatóban felülmúlták ellenfelüket (nyilván a gólokat leszámítva), a whoscored-com statisztikái szerint pedig egyénekre lebontva se voltak annyira gyengék a teljesítmények. A Real Madrid 28 alkalommal lőtt kapura – ebből 11-szer az előző két év Aranylabdása, Cristiano Ronaldo próbálkozott, ám gól mégsem született. Ezen érdemes lenne elgondolkodni a Realnál is.

https://www.youtube.com/watch?v=6t6uQfV3a70

Real Madrid – Villarreal 0-1 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid), Vezette: Mallenco
Gólszerző: Pablo Fornals (87.)
Sárga lap: Carvajal, Lucas Vazquez, ill. Bacca

Real Madrid: Keylor Navas – Marcelo, Nacho, Varane, Carvajal – Kroos, Casemiro, Modric – Isco (Lucas Vazquez) – Cristiano Ronaldo, Bale (Asensio). Vezetőedző: Zidane.

Villarreal: Asenjo – Jaume Costa, Alvaro, Bonera, Mario Gaspar – Trigueros, Rodrigo Hernandes, Castillejo (Rukavina) – Pablo Fornals – Bacca (Enes Ünal), Raba (Cheryshev). Vezetőedző: Calleja.

Korábbi meccsek:

Getafe – Malaga 1-0
Girona – Las Palmas 6-0

Baranyai Balázs