Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt a Leicesterrel a Chelsea – videóval

A Premier League 23, fordulójában a remek formában futballozó, jelenleg harmadik helyezett Chelsea a Leicester gárdáját fogadta.

chelsealeicester

(Fotó: Chelsea FC/Twitter)

Jól kezdte a mérkőzést a Leicester, Ben Chilwell az első tíz perlben két helyzetet is kialakított bal oldali beadásaival, ám Okazaki és Vardy sem volt pontos a befejezéseknél. A 12. percben egy szöglet után N’didi fejeséné. kellett bravúr Courtois-tól. A Leicester ígéretes ellentámadásait rendre lövéssel fejezte be, a Chelsea nem volt éppen csúcsformában. Conte feje emellett védője, Gary Cahill sérülése miatt is főhetett, a csapatkapitány helyére Andreas Christensen érkezett. A Chelsea-játékosok közül Cesc Fabrégas állt legközelebb a gólszerzéshez ám Schmeichel két alkalommal is bravúrral hárította próbálkozásait. A félidőre így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

 Az 55. percben Mahrez került ziccerbe, szép cselek után a lövés helyett azonban az esés mellett döntött algériai – a sárga lap ennek ellenére elmaradt. Néhány perccel később aztán 16-ról egy megpattanó  lövéssel veszélyeztetett a többek közt a Liverpoollal összeboronált szélső, ám ha centikkel is, mellécsorgott a labda. Conte láthatóan nem volt elégedett csapata játékával, az 58. percben ezért kettőt is cserélt, Fabrégas mellett Hazardot is lekapta a pályáról. A 68. percben aztán nagy esélyt kapott a Chelsea, Chilwell kapott második sárga lapot egy igencsak ambíciózus becsúszás után, mely végén Willian lábát találta el, így megfogyatkoztak a vendégek. (A fiatal balbekk egyébként négy percben belül gyűjtötte be két sárgáját.)  a 72. percben a Leicester-szurkolók korábbi kedvence, N’Golo Kante villant, egy csel után kb. 20 méterről lőtt, Schmeichel azonban magabiztosan védett. A kiállítás után természetesen már domináltak a Kékek, de távoli lövéseknél tovább nemigen jutottak.A 94. percben adódott még előttük egy jó szabadrúgáslehetőség, Marcos Alonso kísérletét is kitolta viszont Schmeichel.

A meccs így pontosztozkodással végződött, ami összességében igazságosnak mondható. A Stamford Brdige közönsége hangos “boo”-zással vette tudomásul az eredményt, kedvenceik ezen a napon nem érdemeltek győzelmet. A Chelsea ezzel az egy ponttal ideiglenesen utolérte a Manchester Unitedet, viszont a negyedik helyezett Liverpool egy esetleges Manchester City elleni holnapi győzelemmel őket foghatná be.

VIDEÓ HAMAROSAN!

Chelsea – Leicester 0-0 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge; Vezette: Mike Jones
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: Kante (57.), Morata (87.) ill. James (18.), Okazaki (61.), Chilwell (63., 67.)
Kiállítás: – ill. Chilwell (68.)

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Cahill (Christensen 33.), Rudiger – Moses, Bakayoko, Kante, Fabregas (Willian 58.), Alonso – Hazard (Pedro 58.), Morata. Vezetőedző: Antonio Conte

Leicester: Schmeichel – Amartey, Dragovic, Maguire, Chilwell – Mahrez, James (Iborra 90.), Ndidi, Albrighton – Okazaki (Fuchs 73.), Vardy (Gray 82.). Vezetőedző: Claude Puel

A 22. forduló további délutáni mérkőzései:

Crystal Palace – Burnley 1-0 (1-0)

Gólszerzők: Sako (21.) ill.: –

Huddersfield – West Ham 1-4 (1-1)

Gólszerzők: Lolley (40.) ill.: Noble (23.), Arnautovic (46.), Lanzini (56., 61.)

Newcastle – Swansea 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Joselu (68.) ill.: J. Ayew (60.)

Watford – Southampton 2-2 (0-2)

Gólszerzők: Gray (58.), Doucoure (90.)  ill.: Ward-Prowse (20., 44.)

West Bromwich – Brighton 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Evans (4.), Dawson (55.) ill.: –

Lasányi Csaba