Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund – Tottenham csata kialakulóban az Ajax tehetségéért

A német Bundesliga óriása, a Dortmund mindig is híres volt arról, hogy fiatal játékosokat csábítson a Ruhr-vidékre. A legfrissebb hírek szerint az Ajax ifjú középpályása jött a képbe most, akinek a megszerzése nem lesz egyszerű feladat.

donny-ajax-nice-2-8-goal-bb

(kép forrása: nijkerkerveen.org)

Donny van de Beek a manapság igencsak leágazó holland futball egyik legnagyobb reménysége. A 20 éves középső középpályás az Ajax akadémiájának a neveltje, ahol kijárta az utánpótlás csapatokat, s most a felnőtteket erősíti.

Az idei szezonban abszolút alapemberré vált. Marcel Kaizer irányítása alatt is és a jelenlegi edző, Erik ten Hag vezénylése mellett is a kezdő tizenegy tagja. Az eddigi bizalmat teljes mértékig meghálálta, hiszen 18 bajnokin 6-szor is eredményes volt. Ez egy ilyen fiatal középpályás tekintetében remek mutatónak számít.

Természetesen több klub is felfigyelt már rá. A legropogósabb hírek szerint a Dortmund és a Tottenham is szívesen látná a soraiban az 1-szeres holland válogatott játékost. Játékjogának a megszerzése viszont nem lesz egyszerű feladat, hiszen van de Beek a napokban hosszabbította meg 2018-ban lejáró szerződését. Új kontraktusa 2022 nyaráig szól, amelyben biztosra vehető, hogy elég magas kivásárlási árat határoztak meg.

Téli klubváltása nem valószínű, hiszen az Ajaxnak szüksége van a játékára, ugyanis még korántsem lefutott téma a bajnoki cím. A nyári átigazolási időszakban viszont várhatóan kapós lesz a játékos.

Szerző: Báló Bence