Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Sevilla – videóval

A Sevilla az edzőváltás ellenére se tudott kimászni a gödörből, hiszen most a kiesőjelölt Alaves tudta legyőzni az andalúziai alakulatot. Montella aggódhat, hiszen ilyen teljesítmény mellett nem biztos, hogy sokáig maradhat a spanyol klub kispadján. Az Alaves ezzel a győzelemmel kikerült a kiesőzónából. A déli mérkőzésen a Celta Vigo szolid győzelmet aratott a Levante ellen.  

w_900x700_1417155482b815c3-87d2-42c4-af02-fa38433f4529

Forrás: laliga.es

Meglepetésre, már az első félidőben is jobban játszott az Alaves. A 22. percben akár meg is szerezhették volna a vezetést, amikor Alfonso vihette egyedül a labdát de amikor lőni készült, Rico sikeresen felszedte előle a játékszert. A továbbiakban a Sevilla próbált támadni, de nem igazán voltak ezek hatékonyak. A 43. percben is az Alaves került közelebb a gólhoz, amikor John Guidetti vette át tökéletesen a labdát, de centikkel a bal kapufa mellé lőtt.

A második félidő eleje elég eseménytelenül telt, majd az 52. percben érkezett az Alaves vezetés. Egy szögletet követően Munir El Haddadi pontos beadást küldött a kapu elé, amire Manu Garcia csapott, majd egy gyönyörű mozdulattal a kapuba talált. A gól után a Sevilla támadott többet, de még az Alavesnek is megvoltak a lehetőségei, mint a 66. percben, amikor Guidetti próbálkozott közelről, de a labda elkerülte a kapu bal oldalát. A 82. percben már a Sevilla próbálkozhatott, amikor Guido Pizarro csinált magának helyet a kapu előterében egy pontos passzt követően, de messze a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 83. percben az Alaves emberhátrányba került, amikor Ruben Duarte egy szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját. Ez azonban nem zökkentette ki a hazaiakat a játékból, ugyanolyan szépen védekeztek, mint ha minden játékosuk a pályán lenne. A Sevilla utolsó lehetősége az egyenlítésre a 86. percben jött el, ekkor  Ben Yedder végzett el egy szabadrúgást, ami csak minimálisan szállt el a jobb kapufa mellett. Az Alaves a meccs végét is kivédekezte, így sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

Alaves – Sevilla: 1-0 (0-0)
Helyszín
Mendizorroza stadion (Vitoria) Vezette: Sánchez Martínez
Gólszerző: Manu Garcia (52.) ill. –
Sárga lap: Duarte (24.), Pina (55.), Manu Garcia (90+2.), Ely (90+3.) ill. Lenglet (65.), Kjaer (72.)
Kiállítás: Duarte (83.) ill. –

Alaves: Pacheco, Duerte, Ely, Laguardia, Aguirregabiria, Alfonso Manu Garcia, Pina, Ibai (Sobrino, 90.), Munir (Wakaso, 85.), Guidetti (Perez, 76.). Vezetőedző: Abelardo

 Sevilla: Sergio Rico, Mercado (Corchea, 84.), Kjaer, Lenglet, Carole, Geis (Sarabia, 62.), Pizzaro, Jesus Navas (Muriel, 73.), Banega, Nolito, Ben Yedder. Vezetőedző: Vincenzo Montella

Az első félidő igen kiegyenlített volt, ám a 3. percben már a Levante veszélyeztette a Celta kapuját Emmanuel Boateng fejesével. A játékrész további része leginkább a szabálytalanságokról szólt, de aztán a 37. percben a Celta megszerezte a vezetést. Egy kontra végén egy szép Aspas és Sisto összjáték után a dán játékos talált be a kapuba.

A második félidőben meglepetésre a Levante játszott jobban, és folyamatosan rohamozták a Celta kapuját, főleg Boateng révén, azonban a befejezéseikkel gondok voltak. Az 57. percben Ruben Blanco védte Boateng szólója utáni lövését, a 67. percben Jose Morales lőtt a a kapu bal oldala mellé. A 79. percben ismét Boateng fejelhetett, de a labda centikkel elkerülte a kaput, a 86. percben pedig a kapu bal oldala mellé lőtt. A hosszabbításban, a 93. percben még lehetett volna esélyük az egyenlítésre, ám Coke lövése egy beadás után a kapu fölé ment.

Levante – Celta Vigo: 0-1 (0-1)
Gólszerző: – ill. Sisto (37.)
Sárga lap: Morales (21.), Doukoure (80.), Luna (87.), Coke (88.) ill. Hernandez (78.), Gomez (87.), Blanco (90+4.)
Kiállítás: Duarte (83.) ill. –