Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Neymar nélkül is győzött a PSG! – videóval

A francia élvonalbeli bajnokság (Ligue 1) hétvégi 20. fordulójában a magabiztosan vezető PSG ezúttal idegenben a Claudio Ranieri által irányított Nantes otthonában vendégeskedett. A párizsiaknál Neymar sérülés miatt nem léphetett pályára.

960x614-51x23_di-maria-ouvert-score

Mint ahogy az várható volt a mérkőzés elejétől kezdve a párizsi együttes a kapujához szegezi majd a Ranieri által irányított Nantes együttesét. Nos a várakozásoknak megfelelően így is történt és a PSG komoly fölényben futballozott már az első percektől. Az első komoly lehetőségből a vendégek a 12. percben gólt is szereztek miután Cavani passzát Mbappé elengedte ami így lett tökéletes Di Mariának, az argentin pedig nem hibázott és a bal alsóba gurított. A folytatásban a csapatok nem kényeztették el a közönséget, szinte alig akadtak komoly gólszerzési lehetőségek az első játékrészben. A félidő hajrájában a hazai együttes próbálta növelni aktivitását a PSG kapuja előtt, de nem sok sikerrel, mivel a párizsi védők minden támadási kísérletüket rendre lekapcsolták. Az első játékrész hajrájában a kitámadó hazaiak kis híján ráfizettek, miután a vendégek egy kontra után óriási ziccert puskáztak el Cavani nagyszerűen szolgálta ki ezúttal is Di Mariát akinek csak a kapuba kellett volna gurítania a játékszert, az argentin azonban jócskán fölé bombázott. Az argentín a kihagyott helyzetet követően legszívesebben reklámtábla mögé bújt volna szégyenében.

Fordulást követően a hazai együttes előtt adódott a második játékrész első lehetősége, a 48. percben Diego fejese kerülte el nem sokkal Areola kapuját. Ezt követően Kurzawa óriási hibáját kis híján kihasználta Nantes, de Areola a helyén volt és hárított. A folytatásban a párizsi együttes kényelmesen őrizte előnyét, aminek a 62. percben meg is lehetett volna a böjtje miután egy pontrúgást követően Sala bólintott Aréola hálójába, a játékvezetők azonban lesállás miatt nem adták meg a Nantes találatát. Öt perccel a vége előtt Kylian Mbappe dönthette volna el a három pont sorsát miután kapura lőtt kapásból, de a kapus könnyedén védte a próbálkozását. A találkozó véghajrájában volt pár meleg pillanata a párizsi együttesnek, de végül a Nantes nem tudta bevenni Aréola kapuját. A mérkőzés végén egy furcsa jelenetet követően a játékvezető kiállította az egyik hazai játékost miután az neki ütközött a mérkőzés hajrájában. Győzelmével a PSG tovább növelte előnyét a bajnoki címvédő Monaco előtt.

Nantes – PSG 0-1 (0-1)
Helyszín:
 Stade de la Beaujoire, Nantes, Vezette: Chapron
Gólszerzők:
Di Maria (12.)
Sárga lapok:
Diego (29.), Pallois (41.) ill. Verratti (15.), Dani Alves (60.)
Kiállítás: Diego 

Nantes: Tatarusanu – Lima, Pallois, Diego, Awaziem, Dubois (Thomasson 80.) – Toure, Girotto (Ngom 72.), Rongier – Bammou (Iloki 66.), Sala. Vezetőedző: Ranieri.

PSG: Areola – Dani Alves, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Lo Celso – Verratti, Rabiot – Mbappe, Cavani (Meunier 68.), Di Maria (Nkunku 80.). Vezetőedző: Emery

https://www.youtube.com/watch?v=5EnG6jUyfW8

A Ligue 1 20. fordulójának további végeredményei: 

Strasbourg – Guingamp 0-2
Rennes – Mairseille 0-3
Troyes – Bordeux 0-1
Nice – Amiens 1-0
Montpellier – AS Monaco 0-0
Dijon – Metz 1-1
Caen – Lille 0-1
St.Étienne – Toulouse 2-0
Lyon – Angers 1-1

Francia