Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesliga visszatért! – Érdekességek a 18. fordulóból

A világbajnokság miatt megkurtított téli szünet után tért vissza a futball a német stadionokba péntek este: ekkor vette kezdetét a Bundesliga 2018-as tavaszi szezonja. A csapatok egy része újult erővel vágott neki a honi pontvadászatnak, míg mások egyelőre nem tudtak felébredni téli álmukból…

ribery_rafinha

Történelmi bajor győzelem

A Bayern München Leverkusen ellen aratott győzelme egy igen hosszú sorozatot szakított meg: a bajorok a 2008/2009-es szezon óta képtelenek voltak a kiírás mindkét találkozóján diadalmaskodni a gyógyszergyáriak felett. Külön kiemelendő James Rodríguez parádés gólja is, amit IDE kattintva te is megtekinthetsz!

Egy váratlan mesterhármas

Az André Breitenreiter vezette Hannover lendülete továbbra sem csökken: bár a Nigel de Jongot debütáltató Mainz már két góllal is vezetett, Nicklas Füllkrug mesterhármasa három pontot szállított a vörösöknek. Füllkrug ezzel a Bundesliga 6. legeredményesebb csatárává lépett elő: átlagosan 129 percenként köszön be ellenfeleinek.

Sima lipcsei siker

Az RB Leipzig 3-1 arányban múlta felül a náluk vendégeskedő Schalke csapatát. Érdekesség, hogy a jövőre a Liverpoolhoz csatlakozó Naby Keita harmadik szezonbeli találatát jegyezhette a mérkőzésen, melyből mind a három a 16-oson kívülről született.

Az új igazolás nyerte meg a Kölnnek a derbit

Igencsak érdekesre sikerült az idei első Rajna-menti Derbi! Sörensen góljával a Köln szerzett vezetést, melyre a csereként beálló Raffael válaszolt (ezzel ő lett az első ‘Gladbach játékos, aki a szezonban csereként betalált), de végül a mérkőzést a Kecskékhez frissen visszatérő Simon Terodde 95. percben szerzett találata döntötte el.

A 6000. játékos

A Borussia Dortmund-Wolfsburg találkozón debütálhatott a Farkasok színeiben a Baseltől igazolt Renato Steffen, ezzel ő lett a Bundesliga történetében a 6000. pályára lépő játékos.

Hová lett Auba?

A Dortmundnál óriási meglepetésre az elhanyagolt Isak, és Jadon Sancho is kezdőként léptek pályára, ám Pierre-Emerick Aubameyang még csak a keretbe sem lett nevezve. A klub hivatalos közleményében az szerepelt, hogy a gaboni fegyelmi okokból került ki a keretből, azt azonban nem ismertették, hogy pontosan mi is ez az ok. Talán Auba már a kínai kalandra készül?

Írta: Wernigg Márton