Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messihez és Ronaldohoz hasonlították, most kieső helyen lévő csapathoz igazolt a Schalke játékos

A német Bundesligában szereplő Schalke együttese évek óta ontja magából a tehetségesebbnél tehetségesebb fiatalokat. Olykor azonban ezek a tehetségek nem válnak be, hiába jósolnak nekik hatalmas karriert.

068

(kép forrása: revierport.de)

Donis Avdijaj neve még 2014-ben vált felkapottá a futball világban. Az akkor 17 éves játékos szerződésében 50 millió eurós kivásárlási árat határoztak meg úgy, hogy akkor még egy percet sem játszott a Bundesligában.

Avdijaj-al azóta szinte semmi nem történt azon kívül, hogy már 21 esztendős. Az 1-szeres koszovói válogatott csatár felnőtt szinten nem tudott nagyot alakítani, pedig még ifjú korában Messihez és Ronaldohoz hasonlították.

Kölcsönben megjárta az osztrák Bundesligát, ahol akadtak jó meccsei, de már ott is látszódott, hogy 50 millió eurót senki sem fog fizetni érte.

Tavaly összesen 9 bajnokin kapott lehetőséget a Schalke-ban, idén pedig abszolút nem számoltak vele. A klub igyekezett is tőle megválni, s ez most sikeresen meg is történt.

A holland bajnokságban szereplő Roda JC vette kölcsön a támadót, ahol talán újra fel tudja építeni magát Avdijaj. A csapat jelenleg az utolsó előtti helyen szerénykedik a bajnokságban, mely a második legkevesebb gólt lőtte az idényben. Ezen segíthet a korábbi nagy ígéret…

Szerző: Báló Bence