Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci tehetséget igazolt a Dortmund – hivatalos

A Stöger-éra első igazolását jelentette be a mai napon a német élvonalban vitézkedő Borussia Dortmund együttese. A vártaknak megfelelően az osztrák mester a hátsó alakzat megerősítését célozta meg, így került az igencsak orrnehéz csapathoz a svájci válogatott kiválósága, aki tökéletesen passzol a sárga-feketék fiatalokat előtérbe helyező átigazolási filozófiájához…

akanji_dortmund_hivatalos

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a Basel csapatának kulcsjátékosát, a mindössze 22 esztendős Manuel Akanjit.

A mértékadó transzfermarkt.de internetes adatbázis értesülései szerint a tehetség játékjogáért 21,5 millió eurót köteles átutalni a német gárda a svájci klubnak, és a védőt új szerződése 2022-ig köti a Ruhr-vidékiekhez.

Akanji a Basel színeiben 58 alkalommal lépett pályára, melyeken 7 gólt, és 2 gólpasszt jegyzett, igazán meghatározó szerepet a 2017-es évben töltött be a klubnál.

Bár sokan kételkednek benne, hogy rögtön fel tudná venni a lépést a Bundesliga csatáraival a szerződtetett bekk, potenciáljához kétség sem férhet, így középhosszú távon valószínűleg Dortmundban is komoly tényezővé válhat…

Írta: Wernigg Márton