Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszaszerezné volt játékosát a Mönchengladbach, de közbeszólhat a Leipzig

Egybehangzó sajtóinformációk szerint kisebb verseny kezd kialakulni a West Ham United ifjú védőcsillagáért. Az őszi szezont még a Gladbachnál töltő játékost a RB Leipzig is vinné.

Telekom Cup 2017 - Borussia Mönchengladbach vs.Werder Bremen

(kép forrása: kicker.de)

Reece Oxford neve még 2015-ben vált igazán ismertté, amikor a West Ham United legfiatalabb debütánsa lett a Premier League-ben a maga 16 esztendejével és 198 napjával.

A hórihorgas és még mindig csak 19 éves angol védő azóta nem lett a West Ham alapembere. A 2016/17-es szezont a Reading-nél töltötte kölcsönben, az ideit pedig a Bundeligában szereplő Borussia Mönchengladbach-nál.

December végén a West Ham visszahívta a játékost, sajtóhírek szerint azért, mert a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Leipzig megvásárolná. Ezt viszont a Gladbach nem hagyná annyiban, annak ellenére sem, hogy az ősszel mindössze csak 3 bajnokin adtak lehetőséget Oxford-nak.

A Borussia sportigazgatója, Max Eberl az Expressnek elárulta, hogy januárban mindenképp visszahoznák a játékost, akár kölcsönben, akár véglegesen leigazolva.

Vajon melyik együttessel járna jobban Oxford? Tény, hogy a Gladbach-nál látják benne a potenciált, de a szezon első felében sem kapott sok lehetőséget. Talán Leipzignél más lenne a játékos helyzete?

Szerző: Báló Bence