Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea-től igazolna a Dortmund, ha Aubameyang távozna

A német Bundesligában szereplő Dortmund együttese a télen nagy valószínűséggel elveszíti klasszis támadóját, Aubameyang-ot. A csatár megüresedett helyére a Chelsea-ből igazolna a német együttes.

michy-batshuayi-692265

Pierre-Emerick Aubameyang távozása a levegőben lóg. A gaboni támadót az utóbbi pár napban az Arsenallal hozták szóba, s egyre inkább úgy tűnik, hogy távozik a Ruhr-vidéki együttestől az Ágyúsok kedvéért.

A 28 esztendős támadó pótlása a német BILD szerint a Chelsea-ből érkezne, név szerint Michy Batshuayi.

A belga játékos számára nem lenne meggondolatlan lépés a váltás. A londoni kékeknél abszolút peremembernek számító Batshuayi minden sorozatot figyelembe véve 19 meccsen kapott szerepet, de összesen csak 710 percet töltött a pályán, ami nagyon kevés.

A klubváltás tehát indokoltnak tűnik, főleg ha hozzátesszük, hogy a nyáron Világbajnokságot rendeznek Oroszországban, amelyen biztosan szeretne részt venni a 24 esztendős belga is.

A játékost jelenleg 2021 nyaráig köti szerződés a Chelsea-hez, piaci értékét 25 millió euróra teszi a tranfermarkt.de, amit az Aubameyang-ért befolyt összegből könnyedén tudna finanszírozni a Dortmund.

Egyetlen kérdés azonban felmerülhet a dortmundi szurkolókban. Vajon Batshuayi tudná pótolni a távozó félben levő támadójukat, Aubameyang-ot?

Szerző: Báló Bence