Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balotelli duplája is kevés volt a Nice-nek a Monaco vendégeként – videóval

A Ligue 1 hétközi fordulójának rangadóját Monacóban játszották, ahol a harmadik helyezett hercegségbeliek az ötödik Nice gárdáját fogadták.

balotellimonaco

(Fotó: OGC Nice/Twitter)

A 32. percig kellett várni a Cote d’Azuri derbi első komolyabb lehetőségére: a Nice-nek ekkor sikerült átjátszania a Monaco agresszív letámadását és szép akció végén Lees Melou lőhetett 15-ről, próbálkozása azonban veszélytelen volt. Vendéggól helyett azonban egy perccel később a hazaiak szerezték vezetést, igaz, erősen vitatható körülmények közt: Lemar beadása Diakhaby kezéről pattant Keita Balde hátára, majd a szenegáliról vissza a franciához, aki közelről a hálóba lőtt. (1-0) (Ezen a ponton nem lehet kikerülni, hogy Franciaországban az utóbbi hetek  fejleményei után a szövetség úgy döntött, felfüggeszti a videóbíró-használatot.)

A Nice aztán a második félidőben első támadásából egyenlített: az egykori Monaco-játékos, Saint-Maximin centerezett remekül, a védők közül kibújó Balotelli pedig az ötős vonaláról kanalazott a kapuba. (1-1) Ezúttal a hazaiak reklamáltak a gól után, mégpedig Glik lerántását, de a síp ezúttal is néma maradt. Néhány perccel később aztán egy szöglet után újabb hasonló szituáció adódott, ám Glik a kapu tudott tisztázni a duplázni készülő olasz elől. A 62. percben villámgyors kontra végén Saint-Maximin kiugratásából Cyprien került helyzetbe, ám ahelyett hogy az érkező társnak passzolt vola, megcélozta a kaput, Sidibe pedig bravúrosan blokkolni tudott. A 68. percben újabb góllá érett a nizzaiak fölénye, Balotelli vezette rá egy gyors akció végén a labdát Raggira, és bár a honfitárs szépen bele tudott piszkálni a lövésbe, lábáról a kapuba pattant a játékszer. (2-1) A ráadásban azonban a Monaco egy újabb nem mindennapi góllal keresztül húzta a Nice számításait: Jorge kapott szabadrúgást a tizenhatos bal csücskénél, melyet villámgyorsan elvégzett és Jovetic elé gurított. A szerb próbálkozását még védte az eddig nemigen foglalkoztatott Benitez, ám a kipattanót a lesipuskás Falcao értékesítette. 2-2)

A döntetlennel a Monaco nem tudta visszaelőzni a Marseille-t, maradtak Lemarék a harmadik helyen, ráadásul holnap a Lyon is előzheti őket. Ami a Nice-t illeti, Lucien Favre csapata továbbra sem tud zárkózni az élmezőnyhöz, jelenleg hatodikak.

https://www.youtube.com/watch?v=drQEgzopZQY

Monaco – Nice 2-2 (1-0)
Helyszín: II. Lajos Stadion; Vezette: F. Letexier
Gólszerzők: Diakhaby (33.), Falcao (90+2.) ill. Balotelli (47., 68.)
Sárga lapok: Glik (18.), Diakhaby (75.) ill. Plea (34.) Cyprien (34.)., Lemarchand (57.), Balotelli (61.)
Kiállítás: – ill. –

Monaco: Subasic – Sidibe, Glik, Raggi, Jorge – Moutinho, N’Doram (Ghezzal 81.) – Keita (R. Lopes 69.), Lamar, Diakhaby (Jovetic 76.) – Falcao. Vezetőedző: L. Jardim

Nice: Benitez – Burner, Marlon, Dante, Lemarchand (Sarr 60.) – Lees Melu, Cyprien, Seri – Saint-Maximin,, Balotelli (Srarfi 90+4.), Plea. Vezetőedző: L. Favre

A Ligue 1 állása:

ligue1-22

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba