Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Észak-koreai támadóval erősíthet a Juventus

Első hallásra talán meglepőnek tűnhet, de tény, az olasz másodosztály egyik legtehetségesebbnek vélt labdarúgója egy észak-koreai csatár, Han Kwang-song. Így talán nem véletlen, hogy a Juventus is szemet vetett rá…

gettyimages-847894570-630x415

(forrás: perugiacalcio)

A 19 éves játékosról a szezon kezdete után nem sokkal közöltünk egy rövid összefoglaló írást (ami itt olvasható), és ugyan az akkori góltermése kissé alábbhagyott, már így is hét találatnál jár a szezonban.

A jelenleg a Perugianál kölcsönben szereplő, de a Cagliari tuladjonában lévő játékos átigazolásáról a hírek szerint gyakorlatilag megegyeztek a felek, viszont egy nem hétköznapi dolgon megbukhat az üzlet. Észak-Koreában ugyanis érvényben van egy meglehetősen bizarr szabály: minden külföldön dolgozónak be kell szolgáltatnia a fizetésének egy részét az állam számára (válaszul az ENSZ szankcióira az ázsiai országgal szemben).

Ez a rendelkezés már a Cagliari vezetőiben is ellenérzéseket vetett fel, és nincs ez másként a Juventusnál sem, hiszen ki szeretne egy nyíltan diktatórikus államot pénzzel támogatni? Az észak-koreai-olasz kapcsolatokat tovább rontotta, hogy tavaly októberben az olasz belügyminiszter kitiltotta Itáliából az észak-koreai nagykövetet.

Nagy kérdés tehát, hogy hogyan alakul a fiatal támadó pályafutása, hiszen jövőbeli klubjának szembe kell néznie a ténnyel, hogy a játékos megszerzése egyben az észak-koreai államkasszát is gyarapítaná.

(zp)