Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínában folytatja a Villarreal csatára – hivatalos

Eddig is szinte biztosra volt vehető a távozása, hiszen a Villarreal legutóbbi meccsein sem lépett már pályára a csapat kongói támadója, Cedric Bakambu, aki most már hivatalosan is a kínai bajnokságba igazolt. 

Cedric-Bakambu

Forrás: aclsports.com

Hivatalossá vált Cedric Bakambu átigazolása a kínai Beijing Guoan csapatába. A 26 esztendős kongói játékos ezzel a futball történetének legdrágább afrikai játékosa lett. A kínai klub kifizette a játékos szerződésébe foglalt 40 millió eurós kivásárlási árat, plusz 34 milliót, amit a nemrég bevezetett kínai adózási rendszer értelmében a külföldi játékosok leigazolása miatt az átigazolási összeggel egy időben kell kifizetniük, így Bakambu összesen 74 milló euróba került a Guoan csapatának. A csatár nem mellesleg évi 18 millió eurót fog keresni új klubjában.

Bakambuért a hírek szerint több Premier League klub is bejelentkezett, köztük a Tottenham is, de már december végén azt rebesgették, hogy ezeket az ajánlatokat visszautasította, hogy a kínai bajnokságban folytassa karrierjét. A kongói csatár 2015-ben érkezett a Villarrealhoz a török Bursaspor csapatából 7,5 millió euróért, melynek színeiben azóta 105 mérkőzésen 47 alkalommal volt eredményes. A 2017/18-as szezont is remek formában kezdte, minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken összesen 14 gólt jegyzett.