Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: a végén lepte meg a Sevilla az Atleticót – videóval

A spanyol Király-kupa negyeddöntőjében az Atletico Madrid a Sevillát fogadta a Wanda Metropolitano stadionban. A hazaiak szinte az egész meccsen domináltak, a vezetést is megszerezték, de az utolsó pillanatban felébredt a Sevilla, és sikerült is megfordítaniuk az eredményt. Izgalmas mérkőzés várható a visszavágón. 

w_900x700_17193503_ma_3694

Forrás: laliga.es

A mérkőzés elején az Atletico Madrid volt fölényben. A 13. percben Diego Costa be is talált a hálóba, ám nem adták meg, mert a játékvezető szabálytalanságot látott a gól előtt. A 19. percben Sergio Rico mutatott be bravúros védést Costa közeli fejesénél. A félidő közepére a Sevilla is megpróbálkozott egy-két lövéssel, de ezek mind nagyon gyengék voltak. A 41. percben Sergio Escudero próbálkozott lövéssel a kapu bal felső sarka felé, de Moya remek mozdulattal védeni tud. Az első játékrész végük gól nélkül zárult.

A második félidőben is az Atletico Madrid dominált, de nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, viszont egymás után több szögletet is lőhettek, a Sevilla viszont teljesen tanácstalan volt, nem tudott ezzel a fölénnyel mit kezdeni. A 73. percben viszont a madridi csapatnak mégis sikerült megszereznie a vezetést. A Sevilla kapuja előtti kavarodásban a zAtletico legveszélyesebb játékosához, Diego Costához került a labda, aki laposan a jobb alsó sarokba gurította a játékszert Sergio Rico mellett. A gól felrázta a Sevillát, akik a 80. percben egyenlíteni is tudtak. Jesus Navas próbált szerencsét egy lövéssel a tizenhatos sarkáról, a lövése pedig Moyáról pattant be szerencsétlenül a hálóba. Ezután nagyot fordult a játék képe, a Sevilla kezdte felvenni a meccs ritmusát, és a 88. percre már vezettek is. Ezután az Atletico már nem tudott egyenlíteni.

Atletico Madrid – Sevilla: 1-2 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano stadion (Madrid) Vezette: Santiago Jaime Latre
Gólszerzők: Diego Costa (73.) ill. Moya (80. – öngól), Correa (88.)
Sárga lap: Saul Niguez (69.) ill. Mercado (58.)
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Moya, Lucas, Godin, Savic, Juanfran, Vitolo (Correa, 46.), Gabi, Saul Niguez, Koke (Torres, 82.), Griezmann (Carrasco, 68.), Diego Costa. Vezetőedző: Diego Simeone

Sevilla: Sergio Rico, Corchia (Geis, 90.), Mercado, Lenglet Escudero, N’Zonzi, Banega, Sarabia, Vazquez (Jesus Navas, 75.), Correa, Muriel (Ben Yedder, 84.). Vezetőedző: Vincenzo Montella