Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: hiába a sistergős bomba, a Valencia nyert – videóval!

A negyeddöntőkhöz érkezett a Spanyol Kupa, melynek első körében a Valencia fogadta az Alaves együttesét

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A bajnoki forma alapján nem lenne kérdés, hogy a Valencia jut tovább az Alavessel szemben, de a kupameccsek épp azért különlegesek, mert egy ilyen oda-visszavágós párharc során bármi megtörténhet. Épp ezért amikor már az első percekben ordító helyzetbe került a vendég csapat, el kellett könyvelni: fenntartásokkal kell kezeljük a papírformát. Bekezdett az Alaves, Sobrino vezetésével rohamozták Dommenech kapuját, a spanyol hálóőr viszont kihúzta a nehéz perceket. Jó negyed óra után lehiggadt a vendég csapat és kezdte átvenni az irányítást a Valencia. A hazaiak főleg a középpályán domináltak: Dani Parejo és Kondogbia hatékonyságból ezúttal is jelesre vizsgáztak, a széleken pedig Guedes és Andreas Pereira is folyamatos veszélyt jelentettek – még ha sokáig elég jól tartani is tudták őket.

Az első félidő mégis összességében nyugalomban telt. Néhány távoli lövést jegyezhettünk fel csak, de gól nem született – a puskaport a szünet utánra tartogatták. Némi hangolódást követően elkezdett veszélyeztetni a Valencia: egy óra elteltével Vietto és Rodrigo is nagy helyzetben hibázott, ám a folytatás már nem az ő elképzeléseik szerint alakult. A túloldalon ugyanis az amúgy remekül játszó Sobrino közel 30-ról akkora bombagólt lőtt, hogy a Mestallában mindenkinek elállt a szava. A semmiből jövő találat így akár nagy meglepetést is okozhatott volna, ám a Valencia tudott válaszolni. 7 perccel később a hazaiak portugál ásza, Gonzalo Guedes villant és egyenlített ki – igaz, találatából a nagyot hibázó Sivera kapus is kivette a részét.

A hajrára fordulva aztán hirtelen nagy mértékben csökkentek az Alaves esélyei: Dieguez megkapta a második sárgáját, így a játékvezető kiállította. A Valencia már azelőtt is dominált, így viszont végképp felborult a pálya. Foggal-körömmel kapaszkodtak a döntetlenbe a vendég játékosok, ám nem volt szerencséjük: a 82. percben a csereként beállt Santi Mina szenzációs labdával ugratta ki a szintén csere Rodrigót, aki kíméletlenül bevágta a labdát a kapufa mellé, kialakítva a 2-1-es végeredményt. Az Alaves közel járt a bravúrhoz, de a jövő héten javíthatnak: 24-én, hazai környezetben fogadják majd a Valenciát a visszavágón, tét az elődöntőbe jutás.

https://www.youtube.com/watch?v=Wy9PrtRplzI

Valencia – Alaves 2-1
G.: Sobrino (66.), Guedes (73.), Rodrigo (82.)

Baranyai Balázs