Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Villa még megmutatná

David Villa már 36 éves, de minden erejével azon van, hogy részt vegyen a világbajnokságon. Ez lehet az utolsó dobása a spanyol klasszisnak mielőtt végleg szögre akasztaná a stoplist.

9-2-ESP-villa-waveVilla utolsó vb-jére készül (Fotó: mlssoccer.com)

David Villa elhatározta, hogy helyet szerez magának a világbajnokságra kiutazó spanyol keretben. Az esélyei nem túl nagyok, mivel Amerikában játszik, ráadásul az ottani bajnokság már véget ért. Legutóbb tavaly szeptember kapott szerepet a válogatottban, Fernando Torres és Diego Costa hiánya miatt. Akkor három év után tért vissza a nemzeti csapatba. Villa remek formában van, ezért is bizakodó: “Tudom, hogy Julen Lopetegui figyel engem, és én vagyok az egyik támadójelölt. Majd el fogja dönteni, hogy kik a legjobbak. Örülnék ha a csapat tagja lehetnék. Keményen edzek a legmagasabb szinten, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból.” — nyilatkozta a 36 éves támadó Miamiban. — “Mikor három év után visszatértem a válogatottba az emberek óriási szeretettel fogadtak, de a sérülés sajnos közbeszólt.”  Villa hazája bajnokságáról is beszélt, hiszen három spanyol klubban is megfordult karrierje során. — Még mindig nehéz megjósolni, hogy ki fogja nyerni a bajnokságot, annak ellenére, hogy nagy a különbség. Nyilvánvaló, hogy ha a Barcelona fenntartja jelenlegi szintjét, akkor gyakorlatilag lehetetlen mindenkinek, hogy elhalásszák előlük a trófeát. Nagyon jól játszanak, még a Real sem tudott felnőni hozzájuk.”

Amennyiben Villa bekerül Spanyolország keretébe, az lesz a negyedik világbajnoksága. Talán számít valamit Lopeteguinak, hogy Villa 59 góljánál még soha senki nem szerzett többet a spanyol válogatottban.

Mihók Richárd