Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses PSG siker a Dijon ellen – Videóval

A francia élvonalbeli labdarúgó bajnokság 21. fordulójának záró mérkőzésén igazi gólparádét láthattak azok a kedves futballbarátok, akik a PSG-Dijon találkozót választották. A párizsi csapat gyönyörű futballt bemutatva 8:0-ra kiütötte ellenfelét.

neymar-psg-dijon-goals

(kép forrása: si.com)

Unai Emery együttese természetesen az első helyről várhatta a mérkőzést. A PSG az idén szárnyal a bajnokságban, s az idei remek formát úgy is tudták hozni a Dijon ellen, hogy több alapember csak a kispadon kapott szerepet. A vendégek oldaláról megközelítve a meccset, nem lehetett más a cél, mint a tisztes helytállás. Nos, ez nem egészen úgy sikerült, ahogyan a dijoni részről elvárták.

A hazai csapat már az első percekben jelezte, hogy nem kíván finomkodni a vendégekkel. Di Maria már a 4. percben vezetést szerzett egy csodálatos találattal. Az argentin játékos a 15. percben meg is duplázta a csapata és saját góljainak a számát egy Neymar pöccintés után.

Di Maria nagyon élte az első félidőt, csapata egyik legjobbja volt. A 21. minutumban előkészítőként vállalt szerepet, mikor is Cavanit szolgálta ki. Jobb oldali beadását az uruguayi csatár finoman fejelte a kapuba. Az első játékrész végén a csapat brazil sztárja, Neymar is megmutatta kiváló rugótechnikáját. A kaputól egy 17 méterre levő szabadrúgást váltott gólra a brazil zseni úgy, hogy Reynet kapus mozdulni sem bírt, s ezzel már 4:0 volt.

A fordulást követően sem változott a játék képe. A PSG továbbra is nagyon agilisen és gólra törően játszottak, a vendégek meg mindent meg is adtak ahhoz, hogy a hazai játékosok ficánkoljanak a pályán.

Az 57. percben Neymar folytatta a góllövést, majd a 73. percben megszerezte a harmadik gólját is, egy csodálatos szóló után. Ezzel már fél tucat gólnál járt a PSG és még mindig nem volt vége. A csereként beálló Mbappé is megmutatta magát egy Neymar assziszt után. A kegyelemdöfést pedig Neymar adta meg büntetőből a 83. percben, ezzel kialakítva a 8:0-s végeredményt.

PSG – Dijon 8:0 (4:0)

Helyszín: Parc des Princes (Párizs), vezette: Thual O.

Gólszerzők: Di María 4., 15., Cavani 21., Neymar 42., 57., 73., 83. – a negyediket 11-esből, Mbappé 77.

Sárgalap: – : Massouema (63.)

Piroslap: – : –

PSG: Areola – Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Lo Celso, Draxler – Di Maria, Cavani, Neymar Vezetőedző: U. Emery

Dijon: Reynet – Rosier, Varrault, Yambere, Chafik – Abeid – Kwon, Marie, Xeka, Said – Jeannot Vezetőedző: Dall’Oglio

 

Tabella: 1. PSG 56p, 2. Lyon 45p, 3. Marseille 44p, 4. Monaco 43p…18. Troyes 21p, 19. Toulouse 20p. Metz 15p.

Góllövőlista: 1. Cavani 20, 2. Falcao 16, 3. Fekir 15, 4. Neymar 15, 5. Diaz 13

Szerző: Báló Bence