Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pato-Kalinic csere a láthatáron?

Alexandre Pato 2008-ban csodagyerekként érkezett a Milan csapatához, ahol néhány remekül sikerült szezon után azonban – többnyire a folyamatos sérüléseinek köszönhetően – nem a számára jósolt karriert futotta be…

iPiccy-collage

Patónak azóta ugyan voltak jő időszakai (többnyire hazája bajnokságában), Európába visszatérve azonban sem a Chelseanél, sem a Villarrealnál nem sikerült korábbi formáját visszanyernie, majd 2017-ben a kínai Tianjin Quanjianhoz igazolt.

A brazil támadó azóta többször is elmondta, hogy szíve szerint soha nem hagyta volna el Milánót, illetve hogy egy nap mindenképp szeretne visszatérni az öreg kontinensre. Nos, olasz sajtóinformációk szerint a Milan háza táján elgondolkodtak a játékos visszaszerzésén, amihez az újságírók már a cserealapot is megtalálták Nikola Kalinic személyében.

A nyáron szerződtetett horvát támadó – a Milan legtöbb új szerzeményével egyetemben – eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ennek ellenére a vezetőség és Gattuso mester továbbra is bízik benne, ő maga pedig szintén nem szeretne fél szezon után – ráadásul a nyári világbajnokság előtt – Kínába távozni.

Hogy mi szólhat mégis a csere mellett? Először is a Tianjin vezetőedzője, Paulo Sousa, aki mindenáron a csapatában szeretné látni Kalinicot, és sokat mondó tény lehet az is, hogy a kínai együttes nem nevezte Patót az AFC-bajnokok ligájára.

Érdekesség, hogy az utóbbi években több korábbi Milan-kedvenc is visszatért a csapathoz – elég csak Shevchenko vagy Kaká nevét említeni -, de egyikőjüknek sem sikerült korábbi teljesítményüket megismételni.

(zp)