Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero triplázott, magabiztosan győzött a City! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier Leauge) 24. fordulójának szombati játéknapját a listavezető Manchester City összecsapása zárta. Pep Guardiola együttese a Rafa Benítez általirányított kiesés ellen menekülő Newcastle United együtesét fogadta az Etihadban.

3111

A PL listavezetője a Manchester City az előző fordulóban egy drámai mérkőzésen első veresegét könyvelte el az Anfield Roadon, ahol a Liverpool 4-3-ra legyőzte Guardiola Cityjét. A 24. fordulóban Agüeróékra könnyebb feladat várt hiszen a kiesés ellen menekülő Newcastle érkezett az Etihadba. A Citizens otthonában fergeteges hangulat fogadta a csapatokat, a mérkőzés első komoly lehetősége a hazai együttes előtt adódott a 8. percben David Silva beadása John Stones-t találta meg, aki nem találta el a kaput. A folytatásban egyre nagyobb volt a City fölénye azonban ez komoly helyzetekben nem igazán mutatkozott meg a mérkőzés első részében. A 18. percben egy szarkák labdavesztését követően a manchesteri együttes egy gyors kontrát vezethetett, ami után Sterling a hálóba is jutatta a labdát, azonban a mérkőzést irányító Tierney bíró sporttárs les miatt érvénytelenítette a City legeredményesebb játékosának találatát. A mérkőzésen hiába volt többet a Citynél a labda a Newcastle játékosai remekül zárták az üres területeket a hazai játékosok elől. A 31. percben Sterling lövését Darlow védte bravúrral. A 35. percben a City megtörte a gólcsendet és De Bruyne beadása után Agüero bólintott Darlow kapujába védhetetlenül. A félidő hajrájában már több lehetősége volt a gólszerzésre a hazaiaknak. A 40. perc végén De Bruyne távoli löketét ismételten Darlow hatástalanította, majd Agüero és Fernanindho sem találta el a szarkák kapuját.

4685

Fordulást követően sem kárpáztatták el a közönséget a csapatok, a vendégek mindössze 16%-ban birtokolták a labdát ami a City óriási fölényét jelezte. A találkozó 60. percében Walker passzolt Agüero felé, azonban a Newcastle védői az utolsó pillanatban tisztáztak az argentin gólvágó elől. A 63. percben a hazaiak előtt komoly lehetőség adódott előnyük növelésére, miután Sterlinget buktatta Manquillo a tizenhatoson belül. A büntető Agüero higgadtan értékesítette a büntetőt Darlow hiába érezte az irányt nem tudta hárítani az argentin büntetőjét. A 68. percben kihagyott a City védelme és Murphy urgrot ki remek ütemben és gyönyörűen átemelte Ederson fölött a labdát és szépített. A hajrára felpörögtek az események és a 72. percben először Sterling szerezhetett volna újabb gólt, Darlow ezúttal is életben tartotta a Newcastle pontszerzési esélyeit és bravúrral hárított. A 73. percben Ederson nem volt a helyzet magaslatán és kis híján ráfizetettek a hazaiak a hibájára, miután kiejtette a játékszert a kezéből, Diamé azonban nem tudta gólra váltani a nagy lehetőségét. Negyedórával a vége előtt maradt a nagy iram és mindkét kapu előtt adódtak komoly lehetőségek, a City azonban nem lehetett nyugodt ugyanis a szarkák játékában benne volt az újabb gólt. Hét perccel a vége előtt Sergio Agüero megszerezte önmaga és csapata harmadik gólját is, ezzel pedig az argentin pontot tett a találkozó végkimenetelére.

Manchester City – Newcastle United 3-1 (1-0)
Helyszín: Etihad Stadium, Manchester Vezette: Tierney
Gólszerzők: Agüero (34., 63., büntetőből, 83.) ill. Murphy (67.)
Sárga lapok: Clark (78.)
Kiállítás:

City: Ederson – Zinchenko, Otamendi, Stones, Walker – Silva, Fernandinho, De Bruyne – Sané (Diaz 88.), Agüero, Sterling (B.Silva 86.). Vezetőedző: Guardiola

Newcastle: Darlow – Manquillo (Yedlin 68.), Lascelles, Clark, Dummett – Shelvey, Hayden, Diame – Murphy, Joselu (Gayle 76.), Atsu (Pérez 64.). Vezetőedző: Benítez

https://www.youtube.com/watch?v=vMtA8KwvUe4

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor