Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Martial villant, a Burnley otthonában győzött a United! – videóval

A Premier League hétvégi 24. fordulójában a Manchester United pár héttel a karácsony fordulót követően a Burnley otthonában próbált revansot venni Sean Dyche együttesén, mivel a Burnley az Old Traffordon pontot szerzett.

907585608

José Mourinho együttese a 24. fordulóban a Burnley otthonába látogatott akik a karácsonyi fordulóban pontot raboltak a United otthonából. A Burnley két fordulóval ezelőtt a Liverpool dolgát is megnehezítette és a portugál mester tanítványai is nehéz mérkőzésre számíthattak. Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a United, igazán komoly gólszerzési lehetőséget nem nagyon tudtak kialakítani a vörös ördögök. Az első negyedóra végén Gudmudsson lövését fogta könnyedén De Gea. Három perccel később Anthony Martial kerülhetett volna ziccerbe, azonban az egyik védő az utolsó pillanatban menteni tudott a franci elől. A folytatásban sem változott a játék képe a Mourinho együttese nem tudott mit kezdeni a betömörülő védelemmel, hiába próbálkozott a United átlövésekkel az első félidőben nem igazán működött. Négy perccel az első félidő vége előtt Young szólóját követően törte be a tizenhatosra, de lövése elkerülte a kapu jobb oldalát. Az első játékrész utolsó mozzanata Martial lövése volt, amely jócskán elkerülte a kaput.

907530312

A második játékrészben mindkét gárda magasabb fokozatba kapcsolt és lendületesen indult a második félidő. Az 55. percben meg is lett az eredménye és a vendégek Martial brilliáns lövéssel mattolta a hazaiak hálóőrét. Három perccel később a hazaiak óriási esélyt szalasztottak el az egyenlítés megszerzése érdekében, Gudmundsson szabadrúgása De Gea kapujának keresztlécén csattant. A 60. percben Gudmundsson fejese Smalling kezét találta el azonban Mike Dean sípja az esetet követően néma maradt és nem ítélt büntetőt a hazaiaknak. A folytatásban a Burnley a vendégek vezetésének tudatában elkeseredetten harcolt, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani De Gea kapuja előtt. A hajrára a hazaiak feljavultak és komoly nyomás alá helyezték a United kapuját, a 70. percben Gudmundsson beadásáról lemaradtak a hazai támadók. A 88. percben Martial végleg eldönthette volna a mérkőzést, ziccerét azonban Pope bravúrral hárította. A hajrában az eredmény már nem változott, a United újabb győzelmével megerősítette második helyét a tabellán.

Burnley – Manchester United 0-1 (0-0)
Helyszín: Turf Moor, Burnley, Vezette: Dean
Gólszerzők: Martial (54.)
Sárga lapok: Mee (31.), Bardsley (67.), Defour (68.) ill. Pogba (69.), Matic (76.), Rashford (90+3.)
Kiállítás: 

Burnley: Pope – Taylor, Mee, Tarkowski, Bardsley – Defour, Cork – Arfield (N’Koudou 81.), Hendrick (Vokes 81.), Gudmundsson – Barnes (Wells 89.). Vezetőedző: Dyche

Man.Utd: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Young – Matic, Pogba – Mata (Fellaini 72.), Lingard (Rashford 80.), Martial (Hererra 90+4.) – Lukaku. Vezetedző: Mourinho

https://www.youtube.com/watch?v=uGFiPZVzMnM

A szombati programban a Stoke City kispadján az újonc Huddersfield elleni mérkőzésen debütált az újonnan kinevezett vezetőedző Paul Lambert aki Mark Hughest váltotta a fazekasok kispadján. Az első félidőben nem sok minden történt, mindössze egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. A második játékrészt jól kezdte a Stoke és a 48. percben Shaqiri a hálóba is talált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt. Az 53. percben azonban már nem volt ellenszer a hazai gól ellen, Choupo-Moting hozta kihagyhatatlan helyzetbe Allen-t aki a kapu jobb oldalába helyezett védhetetlenül. Bő tíz perccel később Diouf növelte kétgólosra a hazaiak előnyét, ami a találkozó végeredménye is lett. Ez pedig azt jelentette a Stoke kispadján remekül debütált Paul Lambert. A további programban a West Ham hazai közönség előtt nem bírt az előző fordulóban az Arsenal együttesét legyőző Bournemouth-al. A mérkőzés hajrájában Fraser szerzett vezetést a vendégeknek, amire Chicharito szinte azonnal válaszolni tudott, ez pedig 1-1-es döntetlent eredményezett.

Stoke – Huddersfield 2-0 (0-0)
Helyszín: Bet365 Stadium, Stoke on Trent, Vezette: Oliver
Gólszerzők: Allen (53.), Diouf (66.)

West Ham – Bournemouth 1-1 (0-0)
Helyszín: Olympic Stadium, London, Vezette: Atinson
Gólszerzők: Chicharito (73.) ill. Fraser (72.)

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor