Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán ütötte ki ellenfelét az Arsenal a fővárosiak csatáján! – videóval

A Premier League 24. fordulójában az Arsenal fővárosi riválissal csapott össze, az Ágyúsok pedig kiütötték a Crystal Palace csapatát! Eközben az Everton hazai pályán ikszelt, míg az a londoni győzteshez hasonlóan a Leicester is otthon tartotta a három pontot.

IMG_20180120_182304Minden okuk megvolt az Arsenal játékosainak az ünneplésre a fővárosiak összecsapása alkalmával (forrás: twitter.com/Arsenal)

Az Arsenal a szintnél londoni Crystal Palace-t látta vendégül a Premier League, azaz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának egyik ma délutáni meccsén, így két fővárosi rivális feszült egymásnak Londonban.

A papírforma természetesen a hazai Ágyúsok mellett szólt, akik igyekeztek is ezt igazolni, ugyanis már a 6. percben előnybe kerültek! Ekkor Xhaka szögletét követően Monreal fejese landolt Hennessey kapujában (1-0)! Csupán négy minutum telt el, s újabb Arsenal-gól szemtanúja lehetett a publikum! A 10. percben az első találatot szerző Monreal labdáját Iwobi váltotta gólra (2-0)! Futószalagon jöttek a gólok – a 13. percben megintcsak betaláltak az Ágyúsok! Ekkor Monreal a második gólpasszát is kiosztotta, a spanyol labdáját pedig Koscielny lőtte a vendégek kapujába (3-0)! Ezzel sem volt még megállás, Wenger gárdája folytatta a kiütéses siker felé vezető utat! Sok idő ismét nem telt el a két egymást követő találat között, ugyanis a 22. percben Özil passza után kapásból vágta be a labdát a tizenhatosról Lacazette, így a francia találatával már közel féltucatnál járt az Arsenal, kevesebb mint félóra játék elteltével! Ráadásul Lacazette gólja a PL-ben az 500. olyan találat volt, melyet francia játékos szerzett (4-0)! Ezek után viszont a szünetig már sok fontos helyzetet nem hozott a meccs, a hazaiak biztosak lehettek abban, hogy a három pont már zsebben van. Ugyanakkor az első játékrészben brillírozó spanyol Monreal megsérült, a helyét pedig a 34. percben Maitland-Niles vette át.

A folytatást követően az 58. percben már növelhette volna előnyét az Arsenal, azonban Iwobi lövése után a labda Hennessey kapus kezei között kötött ki. Ezek után nem sokkal a túloldalon is kialakult egy lehetőség, ám Benteke próbálkozását hárította Cech a 62. minutumban. A gól nem jött össze Benteke számára, viszont a 78. percben gólpasszt adott, ugyanis szögletét követően Milivojevic lövése ment be az Arsenal kapujába, szépített ezzel a hajrához közeledve a Crystal Palace (4-1)! Ezután szinte azonnal villant az Arsenal, de Lacazette próbálkozása kimaradt, Hennessey-é lett a labda a 80. percben. A hosszabbítás második percében is Lacazette lőhetett volna gólt, de az egyik védő résen volt, becsúszva blokkolt, így megakadályozta, hogy újabb gólt szerezzen az Arsenal. Ennek ellenére is nagyon sima lett, háromgólos sikerét követően pedig megerősítette 6. helyét az Arsenal, míg a szezont pocsékul kezdő Crystal Palace a 13. pozícióból várja a folytatást.

Premier League, 24. forduló
Arsenal – Crystal Palace • 4-1 (4-0)
Helyszín: Emirates Stadion, London – 59.386 néző. Vezette: Chris Kavanagh
Gólszerzők: Monreal (6.), Iwobi (10.), Koscielny (13.), Lacazette (22.), ill. Milivojevic (78.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

Arsenal: Cech – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal (Maitland-Niles, 34.) – Wilshere, Elneny, Xhaka – Özil (Nelson, 72.), Lacazette, Iwobi (Kolasinac, 82.). Vezetőedző: Arséne Wenger

Crystal Palace: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Milivojevic, McArthur – Sako, Cabaye, Zaha – Benteke. Vezetőedző: Roy Hodgson


A liverpooli Everton ezzel egyidejűleg a birminghami West Bromwich Albion csapatát fogadta. A hazaiak elég gyenge formában várták ezt a bajnokit, melynek már a 7. percében előnybe kerültek a vendégek! Ekkor Krychowiak labdáját lőtte be Rodriguez (0-1)! A félidő végéhez közeledve villant az Everton is, ám Kenny nagy löketét védte Foster a 38. percben, a szünetig pedig már nem változott az eredmény.

Nem úgy, mint a 70. minutumban, amikor az Everton új szerzeménye, az Arsenaltól érkezett Walcott fejelte tovább a betett labdát, majd Niasse közelről volt eredményes (1-1)! Ezután a túloldalon a gólpasszt kiosztó Krychowiak maga is betalált volna, ám a lengyel 74. percben a tizenhatosról leadott lövését védte Pickford. Három perccel ezután már a West Bromwich kapuja forgott veszélyben, Walcott az asszisztja mellé maga is betalált volna, ám Foster védeni tudott. A hajrában a West Bromwich eldönthette volna a meccset, ám a 85. percben Rondon fejelt az Everton kapuja mellé, majd újabb próbálkozása a legvégén, a ráadás 7. percében a keresztlécet találta el! Ezzel a vége 1-1 lett, s immár 6 meccse nyeretlen az Everton, ám 3 bajnoki vereség után szerzett pontot a liverpooli csapat, míg a West Bromwich nem bírt elmozdulni a kieső zónából, az utolsó előtti helyről.

Everton – West Bromwich Albion • 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Niasse (70.), ill. Rodriguez (7.)


A korábbi bajnok Leicester City a Watford csapatát fogadta, azaz a meccs előtt a 8. helyen álló klub otthonában a 10. lépett pályára.

A hazaiak már a legelején betalálhattak volna, ám az 5. percben Vardy tizenhatosról leadott lövését védte Karnezis. A félidő végén viszont nem hibázott már Vardy, aki a 39. percben tizenegyesből szerzett előnyt csapatának, s lényegében ezzel zárta is le az első félidőt.

A folytatás után hamar növelhette volna előnyét a Leicester, de Okazaki 51. percben leadott lövését védte a vendégek kapusa. A hajrában Ndidi lövését is védte Karnezis, így a 87. minutumban nem változott az állás, de a hosszabbításban igen! A ráadás első percében Mahrez is feliratkozott az eredményjelzőre, bebiztosítva a hazaiaknak a sikert (2-0)! Hozta ezzel a papírformát a Leicester, amely mindent egybevetve már 5 meccs óta veretlen!

Leicester City – Watford • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Vardy (39. – büntetőből), Mahrez (90+1.), ill.

Nagy Dávid