Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

30 millió fontért igazolna támadót a Southampton

A The Sun és a Sky Sports jelentései alapján, valamint a Southamptonhoz közel álló hírek szerint az angol Premier League-ben szereplő klub nagy dobásra készül. Az egybehangzó sajtóértesülések megszellőztették, hogy a Szentek 30 millió fontért igazolnának játékost Oroszországból.

Quincy-Promes-858590

(kép forrása: express.co.uk)

A Southampton jelenleg csupán a 18. helyen szerénykedik az angol pontvadászatban. A csapat idén egyáltalán nem úgy muzsikál, mint ahogyan azt a korábbiakban megszokhattuk tőlük, melynek egyik, ha nem a legfőbb oka, a góllövés.

Charlie Austin, Manolo Gabbiadini és Shane Long sem termeli futószalagon a gólokat a csatárok közül. A szélsőkre szintén ráaggasztható az eredménytelenség, hiszen sem Tadic, sem pedig Redmond nem futnak jó szezont.

Ezeknek a tényeknek a függvényében jön a képbe Quincy Promes. A 26 esztendős holland válogatott támadó csatárként és szélsőként is bevethető. A jelenleg az orosz Szpartak Moszkvát erősítő Promes idén 17 bajnokin 10 gólt és 6 gólpasszt szerzett, emellett 5 találkozón 2-szer a BL-ben is eredményes volt.

Szerződése 2021-ig köti az orosz fővárosba, így nem olcsón lehetne mozdítani. A Szpartak a hírek szerint nem is restellne 30 millió fontot elkérni érte, amivel Promes természetesen a Szentek legdrágább játékosává válna.

Ezt az összeget a Southampton a Virgil van Dijk-ért kapott 75 millió fontból simán kitudná pengetni. Azonban egy a PL-ben kiscsapatnak számító klubnál ez elég nagy kockázat lenne még így is. És ha még nem is válna be, akkor lenne igazán nagy érvágás a csapatnak.

Viszont a másik oldalról nézve Promes lendületet hozhatna Mauricio Pellegrino csapatába, s talán a szezon második felében megindulnának felfelé a szurkolók legnagyobb örömére, elkerülve ezzel a kiesést.

Érdemes lenne vállalniuk a kockázatot, vagy inkább olcsóbb megoldás után járjanak?

Szerző: Báló Bence