Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax nyerte a derbit, tapadnak a PSV-re – videóval!

A holland bajnokság 19. fordulójában szuper rangadót rendeztek, a tavalyi bajnok Feyenoord ugyanis Amszterdamba látogatott, ahol az Ajax vendége volt.

Kép: Youtube

Kép: Youtube

Két jó formában lévő csapat találkozott ma délután Amszterdamban, de a helyzetük összességében mégsem volt teljesen hasonló. A címvédő Feyenoord ugyanis – főleg a BL-főtáblás elfoglaltságai miatt – nem tudott idén kimagaslót alkotni a hazai pontvadászatban, hátrányuk több, mint 10 pont volt az éllovas PSV mögött. Ezzel szemben az Ajax a bajnoki címért harcol az eindhoveni csapattal, ám a végső sikerhez a Feyenoord ellen is kellett egy jó eredmény. Összességében elmondható, hogy papírforma szerint a hazai gárda volt a papírforma szerinti esélyes.

A kezdés egyértelműen nekik sikerült jobban. A rotterdami csapat szinte pályán sem volt az első negyed órában, teljesen lemosta őket az Ajax, de ez a mezőnyfölény a helyzetek terén valahogy mégsem érződött annyira. Komoly lehetőség lényegében a teljes első félidőben alig akadt, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia – a védelmek egész jól állták a sarat. A hazai oldalon a két fiatal titán, Kluivert és Neves sem villogott sokat, ahogy a veterán Huntelaart sem sikerült helyzetbe hozniuk a társaknak. A Feyenoordnál is legfeljebb csak részsikereknek örülhettek, de az igazi áttörés váratott magára.

A második félidő aztán megadta nekünk azt, amit addig hiányolni lehetett – ennek főleg a vendégek örültek kevésbé. A szünet után szinte azonnal felgyorsultak az események és rövid időn belül szinte el is dőlt a mérkőzés. Először egy védelmi hibát használt ki az 50. percben a fiatal hazai középpályás, van de Beek, megszerezve a vezetést csapatának. Az összezavarodott vendégek ezt még csak fel sem fogták, már kapták is a másodikat: egy beadás után Klaas Jan Huntelaar közvetlen közelről fejelt gólt, kettőre növelve az előnyt. A kegyelemdöfést az 58. percben kapta a Feyenoord, de ezt már egy piros lap formájában: Jorgensen elvétett belépőjéért megérdemelten járt a második sárga, így viszont a vendégek emberhátrányban fejezték be a meccset.

Az utolsó fél óra így már nem hozott sok izgalmat. A meccs statisztikái alapján az Ajax gyakorlatilag megsemmisítette ellenfelét, így kimondható: megérdemelt győzelmet arattak. Ezzel két pontra megközelítették a csak később játszó PSV-t, de a második helyük szinte biztosnak tűnik. A Feyenoord jelenleg 14 pont hátránnyal az 5. – igaz, egy meccsel kevesebbet játszva.

https://www.youtube.com/watch?v=JKg0GonbfEE

Ajax – Feyenoord 2-0
G.: van de Beek (50.), Huntelaar (53.)
Kiállítva: Jorgensen (58.)

Baranyai Balázs