Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányból fordítva nyert a Milan – videóval

Sokáig veszélyben forgott a Milan cagliari-i vendégjátéka, hiszen a mérkőzés előtt pár órával még 55-80 km/h-s széllökéseket mértek Szardínia szigetén. A szél végül alább hagyott és az illetékesek zöld utat adtak a mérkőzés megrendezéséhez.

Soccer: Serie A; Cagliari-Milan

(forrás: ansa.it)

A Milan az utóbbi években nem éppen nyerni jár a Cagliari otthonába, legutóbb közel négy éve sikerült három ponttal távozniuk Pazzini és Balotelli góljainak is köszönhetően. Nem is kezdődött jól a mérkőzés a milánóiak számára, hiszen a szezon egyik felfedezettje, Nicolò Barella a 8. percben remek találattal megszerezte a hazaiak vezető gólját (1-0). Az idő előrehaladtával egyre aktívabbá váltak a vendégek, előbb Kessie bombaerős lövése, majd Kalinic közeli próbálkozása jelentett veszélyt Cragno kapujára, míg a másik oldalon Farias révén kis híján megduplázták előnyüket a hazaiak. A Milan egyenlítő góljára a 36. percig kellett várni, ekkor Kessié a Kalinic által kiharcolt büntetőt vágta magabiztosan a kapuba (1-1). Hat perccel később már a vezetést ünnepelhették a piros-feketék, Kalinic tálalt Kessié elé, aki 5 méterről nem hibázott (1-2), beállítva ezzel a félidei eredményt.

26814618_10155116131886937_5578568073475810505_n

(forrás: facebook.com/acmilan)

Az első 45 percben látott iramban indult a második játékrész, viszont helyzetekből kevesebb adódott, ezeket pedig nem sikerült gólra váltaniuk a csapatoknak. Az idő folyásával a veszéyles támadások helyét  – sajnos – szép lassan átvették a taktikai szabálytalanságok és reklamálások, főleg a Milan kovácsolt ezekből előnyt, hiszen az idő az ő javukra dolgozott. A 80. percben aztán lehetőséget kapott a Cagliari, hiszen Rodríguez kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, ez az állapot azonban csak nyolc percig tartott, hiszen Barella is begyűjtötte második sárga lapját. Az egyenlítés végül nem jött össze, győzelmével a Milan feljött a hetedik helyre, míg a Cagliari továbbra is tizenhatodik.

Cagliari–Milan 1-2 (1-2)
Helyszín: Sardegna Arena, Cagliari. Vezette: Guida
Gólszerzők: Barella (8.), ill. Kessié (36., 42., az elsőt 11-esből)
Sárga lapok: Barella (65.), Deiola (72.), Cigarini (90+4.), ill. Kalinic (27.), Suso (45.), Rodríguez (56.)
Kiállítva: Barella (88.),- ill. Rodríguez (80.)

Cagliari: Cragno – Romagna, Ceppitelli, Pisacane – Faragò, Ionita (Deiola 62.), Cigarini, Barella, Padoin (Cossu 77.) – Pavoletti, Sau (Farias 19.). Vezetőedző: Diego López

Milan: Donnarumma – Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez – Kessié (Borini 86.), Biglia, Bonaventura (Locatelli 76.) – Suso (Abate 82.), Kalinic, Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés góljai:


(zp)