Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kazahsztán ellen debütál Leekens

A MLSZ hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra az immáron Georges Leekens-vezette magyar válogatott márciusi programját: előbb Kazahsztánnal, majd Skóciával mérkőzünk meg.

georges_leekens

(Fotó: mlsz.hu)

Válogatottunk március 23-án, pénteken 19 órakor a Groupama Arénában fogadja Kazahsztánt, majd négy nappal később, március 27-én Skóciát látjuk vendégül 20 órakor.

“Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes. Kazahsztán védekező és nagyon szervezett focit játszik, nekünk pedig fontos lemérnünk, hogy az új elképzeléseinkből mit és hogyan tudunk majd megvalósítani ellenük. Az ennyire defenzív csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani. Skócia teljesen más stílusban játszik, ők ugyebár az brit stílusú labdarúgás képviselői, ráadásul az európai válogatottak sorrendje alapján nagyon hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Fontos, hogy egy ilyen stílusú és erősségű csapat ellen is lássuk, mit tudunk” – nyilatkozta a szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának az ellenfelek kiválasztásáról.

Az ősszel induló Nemzetek Ligája-sorozat csoportjait január 24-én sorsolják, a válogatott egész éves programja ezután lesz végleges.