Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét a második félidőben nyerte meg a meccset a Barca – videóval

Habár nagyon ügyesen, és nagyon sokáig tartotta magát a Betis, a Barcelona így is legyőzte őket a La Liga 20. fordulójának vasárnapi játéknapján. A kora esti mérkőzésen a Real Sociedad akár nyerhetett is volna a Celta ellen, de egy elrontott büntető, és a kihagyott helyzetek miatt a három pontot végül a Celta Vigo gyűjtötte be. 

w_900x700_21214153bet-bar018

Forrás: laliga.es

A meccs első helyzete a Betis nevéhez fűzödik, amikor Guardado szerezte meg a labdát Busquetstől majd lőtt, és a labda csak centikkel kerülte el a kaput. A 12. percben Durmisi adta be a labdát középre, amit Joaquin lőtt el kapásból, de kicsivel a kapu felett szállt el a labda. Az első nagy Barca helyzet a 25. percben érkezett, miután Suarez szépen rakta le az érkező Sergi Robarto elé a labdát, de a fiatal spanyol a kapu felé lőtte a ziccert. A katalánok ezután jobban játszottak, többet is tudtak a Betis kapuja elé kerülni. A 31 percben Messi indult meg és hatalmas lövést küldött kapura, de csak az oldalhálót találta el. Hiába a nagyobb labdabirtoklás, és a támadások, a Barca nem tudott a sevillai csapatnak gólt lőni az első játékrészben.

A második félidőt is bátran kezdte a Betis, továbbra sem játszott alárendelt szerepet. Kiegyenlített volt a mérkőzés egészen az 59. percig, amikor megszerezte a vezetést a Barcelona. Rakitic kapott tökéletes passzt Luis Suareztől, és egyedül vihette a labdát a kapu felé, amit végül Adan kezei között lőtt be a kapuba. A Betis nem adta fel, továbbra is próbálta támadni a Barca kapuját, ám a befejezésekkel gondban voltak, és mind hiába, hiszen a 65. percben ott volt a katalánok második gólja. Sergio Busquets okosan passzolta oda a labdát Messi  irányába, ő pedig megindult a kapu felé, majd ellőtte a labdát, ami a kapu jobb oldalába vágódott. A Betis ezután szétesett, a Barca azt csinált, amit csak akart, és a 69. percben már a harmadik találatnál jártak a katalánok. Messi vitte be a védők közé a labdát, majd Rakiticnak passzolt, aki beívelte középre a játékszert, amit Luis Suarez kapásból lőtt a hálóba. A 80. percben egy nagy Betis hiba után érkezett a negyedik katalán gól. Elvesztették a hazaiak játékosai a labdát, amit Suarez Messinek passzolt le, az argentin pedig egy szóló után lőtt a hálóba. A 90. percben zárta le végleg a meccset a Barcelona, amikor Suarez meglőtte a csapat ötödik gólját, és a maga második találatát.

Betis – Barcelona: 0-5 (0-0)
Helyszín: Benito Villamarin stadion (Sevilla) Vezette: Jaime Latre
Gólszerzők: – ill. Rakitic (59.), Messi (65. 80.), Suarez (69. 90.)
Sárga lap: Durmisi (51.), Feddal (67.) ill. Andre Gomes (21.), Suarez (67.)
Kiállítás: – ill. –

Videó hamarosan!

Betis: Adan, Durmisi, Francis, Mandi, Feddal, Tello, Fabian (Camarasa, 87.), Joaquin, Javi Garcia (Boudebouz, 77.), Guardado, Sergio Leon (Ruben Castro, 73.). Vezetőedző: Quique Setien

Barcelona: ter Stegen, Vermaelen (Umtiti, 43.), Pique, Semedo, Jordi Alba, Andre Gomes (Paulinho, 66.), Rakitic, Busquets (Deulofeu, 80.), Sergi Roberto, Messi, Luis Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással kora este a Real Sociedad és a Celta Vigo. A vezetést a hazaiak szerezték meg a 10. percben, amikor Xabi Prieto beívelése után Willian Jose fejelt a hálóba. A 19. percben Juanmi kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Iago Aspas állt a labda mögé, a kapu közepébe lőtte a tizenegyest, amellyel kiegyenlített. Nem sokkal később, a 24. percben a pálya másik oldalán Stanislav Lobotka rángatta meg ellenfele mezét, amiért most a Real Sociedad kapott tizenegyest. Willian Jose végezhette el a büntetőt, ám csak a kapufát találta el. Az első játékrész végéig nem változott az eredmény.

A második félidőben a Real Sociedadnak több lehetősége volt, ám egyiket sem tudta gólra váltani. A kihagyott helyzeteknek meg lett a következménye, hiszen a 75. percben a Celta Vigo megszerezte a vezetést. Daniel Wass szöglete után Maxi Gomez ugrott a legmagasabbra, aki befejelte Rulli mellett a labdát a hálóba. A Real Sociedad nem adta fel, a végéig próbálkozott, ám a vendégek nagyon jól védekeztek, és minden támadást hatástalanítani tudtak, a végén pedig begyűjtötték a három pontot.

Real Sociedad – Celta Vigo: 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Willian Jose (10.) ill. Iago Aspas (20. – büntetőből), Maxi Gomez (75.)
Sárga lap: Zubeldia (56.) ill. Jozabed (16.), Lobotka (24.)
Kiállítás: – ill. –