Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManCity: Guardiola még egy szezont marad

A Mirror értesülései szerint már több évre előre be van táblázva a katalán Pep Guardiola edzői pályafutása. Állítólag a Manchester City menedzsere már nem lesz sokáig az angol együttes vezére, ugyanis már bejelentkezett érte a következő munkaadója.

Pep-Guardiola-celebrates-his-sides-win-during-the-Premier-League-match-between-Stoke-City-and-Manchester-City

A Mirror arról ír, hogy a mindig egyenes embernek tűnő Guardiola becsülettel kitölti 2019-ig érvényes szerződését, ám amint letudja kötelességét, máris a következő kihívásba akar belevetődni.

Mint ismert, a City szinte biztosra vehetően megnyeri az angol Premier Leauge-et. Ez pedig részsiker lesz a korábbi Barcelona és Bayern edző számára. Ugyanis a legfőbb oka 2016-os kispadra ültetésének az volt, hogy végre a Bajnokok Ligájában is a csúcsra érjen a kékmezes manchesteri alakulat. Azonban a sikertelenség könnyen elveheti majd mind Guardiola, mind pedig a klub kedvét az esetleges hosszabbítástól. Ha pedig mégis sikerülne a BL-győzelem legkésőbb 2019 tavaszán, akkor azért távozhat Pep, mert mindent kihozott a lehetőségekből.

A lényeg, hogy a Paris Saint-Germainnél már most azon dolgoznak, hogy előkészítsék Guardiola másfélév múlva esedékes érkezését. A hírek szerint továbbra sem elégedettek a párizsiak Unai Emeryvel, aki hiába lesz mondjuk a PSG-vel bajnok, lévén a franciáknál is a legfőbb célnak nem más számít, mint a BL-győzelem.

Balogh József