Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia felé veheti az irányt a Dortmund kegyvesztett védője

Skócia egyik legnagyobb hírértékkel bíró csapata, a Celtic a német Bundesligában szereplő Dortmundtól igazolna. Brendan Rodgers együttese a Neven Subotic játékjogát kívánja megszerezni.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

(kép forrása: kicker.de)

Manuel Akanji Dortmundba való igazolásával már hat főre bővült a Ruhr-vidéki együttesnél a középső védők száma. A fél tucat hátvédből akár ketten is távozhatnak már most a télen, s erre a legnagyobb esélye Neven Subotic-nak van.

A szerb válogatott védő már régóta nem alapember a Dortmundban, legutóbb a 2014/15-ös szezonban vallhatta magát rendszeres kezdőnek. Ennek tudatában távozása egyáltalán nem lenne meglepő.

A kegyvesztett védő iránt leginkább Skóciából a Celtic révén van érdeklődés. Bár a zöld-fehér alakulatnak több remek bekkje is akad, mégis szeretnék mélyíteni és bővíteni a keretet, hogy a következő időszakban még sikeresebb lehessen a csapat.

Erre teljesen jó megoldás lehet Subotic, akinek képességei és tapasztalatai is egyaránt jól jöhetnek a skót óriás számára.

A 29 esztendős hátvéd értékét a transfermarkt.de 4 millió euróra teszi, viszont a szerződése a nyáron lejár, így most télen nagyon olcsón megszerezhető lenne a játékos, a szezon végeztével pedig ingyen távozhatna korábbi sikereinek helyszínéről.

Szerző: Báló Bence