Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szűk győzelemmel indította a fordulót a Napoli – videóval

Ma kora délután egy kisebb kihagyást követően folytatódott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A! A 21. forduló nyitómeccsén a Napoli diadalmaskodott idegenben az Atalanta otthonában, amely az év elején épp a nápolyi csapat otthonában ejtette ki ellenfelét a kupából.

Atalanta+BC+v+SSC+Napoli+Serie+ioyC0tWsafXlMertens (jobbra) góljával győzött Bergamóban az éllovas Napoli! (forrás: zimbio.com)

Kisebb szünet után ma kora délután folytatódott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A! A 21. forduló nyitómeccsére Bergamó városában került sor, ahol az Atalanta a Napolit fogadta, azt a Napolit, amelyet év elején nagy sikert aratva kiejtett a kupából, idegenben.

Az első játékrészben túl sok izgalmas momentum nem alakult ki, egészen pontosan egyetlen kaput eltaláló lövést sem jegyezhettünk fel. Kicsivel támadásépítés terén jobb volt a Napoli, amely mezőnyben is jobban tudott irányítani.

A fordulást követően már nem kellet olyan sokat várni az első kapura irányuló próbálkozásra. Az 54. percben egy beadást követően Callejón fejelt közelről a hazai kapura, de Berisha mentett, így nem változott az állás. A túloldalon nem sokkal később, a 60. minutumban szintén közeli lehetőség alakult ki egy beadás nyomán, ám Caldara próbálkozása nem ment kapura, tisztázott az egyik védő. Azonban a következő nagy helyzetből megszületett a találkozó első gólja! A 65. percben a leshatáron, de még nem lesen kilépő Mertens vágta be zseniálisan a Callejón által előre küldött labdát, amikor a levegőben volt a felpattanást követően! Nagyszerű találat volt, a labda a kint álló kapus fölött landolt a hálóban (0-1)! A Napoli kapuja is veszélyben forgott a 72. percben, kis híján pedig egyenlített Cristante, aki a hozzá kerülő labdát a tizenhatosról küldte rá, a léc alá tartó játékszert viszont fölé tornázta Reina! Nagy lehetőség volt, nem sokon múlott, hogy egál legyen újból az állás. A 85. minutumban majdhogynem végleg eldöntötte a meccset a Napoli, amikor Mertens a gólja mellé egy gólpasszt is jegyzett volna, ám Hamsík fölé vágta a labdát. A csereként beállt Rog a vendégek kapujára tűzte rá a labdát a 90. percben, de nem volt igazán veszélyes a próbálkozása, így Reina könnyen védett. A ráadás 4 perc volt, és úgy tűnt, bebiztosította sikerét a Napoli, viszont a bíró tévesen nem így látta, hiszen Hamsík 93. percben szerzett találatát nem adta meg, holott a szlovák klasszis egyvonalban volt a védővel, amikor megkapta a labdát. Ennek ellenére győzött a Napoli, ezzel lényegében visszavágott az év eleji kupavereség miatt az Atalantának. A tabella élén így biztosan ezután a kör után is a Napoli lesz, amely régóta vezeti a bajnokságot.

Ma délután még lesz meccsdömping, este pedig Inter – Roma rangadó, melyről szintén beszámolunk, ahogy a holnap esti fordulózáró Juve-meccsről is.

Serie A, 21. forduló
Atalanta – Napoli • 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Vezette: Daniele Orsato
Gólszerzők: – , ill. Mertens (65.)
Sárga lapok: – , ill. Rui (24.), Callejón (87.)
Kiállítás:

Atalanta: Berisha – Toloi (Orsolini, 79.), Caldara, Masiello – Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola (Gosens, 61.) – Ilicic (Haas, 75.), Gomez – Cornelius. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho, Zielinski (Rog, 86.) – Callejón (Maggio, 90+1.), Mertens, Insigne (Hamsík, 74.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Nagy Dávid