Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnoki lehetőség pottyanhat Roberto Mancini ölébe

A The Weekend Australian nevű lap értesülései szerint az ország labdarúgó szövetsége Roberto Manciniben találta meg a megfelelő személyt a Socceroos világbajnoki irányítására…

7ca12577bc644d77986717c648f34e00

(forrás: mirror.co.uk)

Mint közismert, a szövetségi kapitányi poszt a sikeres vb-kvalifikáció után a nagy stresszhelyzetre hivatkozva lemondó Ange Postecoglou távozása óta üresen áll. A lap információi szerint a szövetség vezetői már meg is kezdték a tárgyalásokat az olasz szakemberrel, egy illetékes pedig további egyeztetések céljából a jövő hét elején személyesen is találkozik Mancinivel. A jelenleg az orosz Zenithet irányító Mancinit az utóbbi időkben több klubbal és válogatottal is hírbe hozták (a teljesség igénye nélkül Arsenal, PSG, Milan, olasz válogatott), de ő maga sokszor egymásnak ellentmondó nyilatkozataival nem könnyítette meg az újságírók munkáját.

Amennyiben az egyezség létrejön, az minden bizonnyal csak a nyári világbajnokság végéig szól majd, ugyanis az ausztrál szövetséghez közeli források szerint a Sydney FC vezetőedzője, Graham Arnold lehet a hosszú távú megoldás a szövetségi kapitányi posztra.

Az ausztrál válogatott idén március 23-án lép először pályára Norvégia ellen, majd négy nappal később Londonban csapnak össze Kolumbiával.

(zp)