Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

18 éves holland védőt figyel a Bayern München

Holland sajtóinformációk szerint a német óriás Bayern München szemet vetett az Ajax fiatal védőjére Matthijs de Ligt-re. Az ifjú titánt a Barcelona és a Manchester City is fokozott figyelemmel követi.

deligt

Melyik nagy csapatnál tudnátok elképzelni? (kép forrása: foxsports.nl)

18 esztendős, 3-szoros holland válogatott, az Ajax alapembere és sztárcsapatok tudnák a soraikban. A fényes jövő előtt álló de Ligt aligha vágyhat többre ilyen fiatalon…

A holland futball egyik legnagyobb reménységét a legfrissebb hírek a Bayern Münchennel boronálták össze. A bajorok az információk alapján megfigyelőket is küldtek már Ajax mérkőzésekre, hogy a saját szemükkel is láthassák, mekkora tehetség valójában de Ligt.

Az amszterdami klub színeiben eddig 48 felnőtt mérkőzésen pályára lépő védő még 9 éves korában csatlakozott a kiváló hírű Ajax akadémiához. A ranglétrát szépen kijárta az egyesületen belül, majd 2016-ban jutott el a felnőtt csapathoz, amelyben már tavaly is többször szerepet kapott.

Idén teljes mértékig alapember a holland sztárcsapatnál, s nem is csoda, hogy nagy klubok is felfigyeltek rá.

A Bayern Münchennél Hummels és Boateng egyik utódját látják benne, de a Manchester City és a Barcelona is érdeklődik iránta.

Szerződése 2021 nyaráig köti a klubhoz a játékost, akinek az értékét már 16 millió euróra becsli a transfermarkt.de. Kivásárlása minden bizonnyal nem lesz olcsó mulatság egyik csapat számára sem.

Szerző: Báló Bence