Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan a Man.United első téli igazolása! – hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United hivatalos honlapján számolt be róla, hogy első téli szerzeményét szerződtette a januári átigazolási szezonban.

DUKf98gWAAE2SqL

Amiről már napok óta zengett a nemzetközi sajtó, hétfőn este hivatalossá vált, miután az Arsenal és a Manchester United egy csereüzlet keretein belül megegyezett egymással és Alexis Sanchez és Henrik Mkhitaryan klubot cserél. A két játékos egyaránt négy és fél éves szerződést kötött új csapatával. A chilei gólvágót korábban Guardiola Cityje csábította de végül nem jutottak egyezségre a felek a januári átigazolási szezonban és Mourinho jelezte szívesen szerződtetné a chilei válogatott játékost. A hírek szerint a United közel 350 ezer fontos heti fizetést ajánlot fel a korábbi Barcelona játékosnak. Sánchez 2014 nyarán igazolt az Arsenalhoz a Barcelonától 30 millió fontért, az elmúlt három és fél évben 80 gólt szerzett az „ágyúsoknál”. Henrik Mkhitaryan miután összezörrent a vörös ördögök mesterével,  a távozás mellett döntött, miután egyre kevesebb lehetőséget kapott a United portugál mesterétől.

Alexis Sánchez korábban a Udinese, Barcelona, River Plate és Colo Colo együttesében is megfordult. Pályafutását egészét tekintve 547 mérkőzésen lépett pályára csapatai színeiben és ezalatt 173 találatot szerzett minden sorozatot tekintve. A 29 esztendős chilei támadó klubcsapataival 12 trófeát szerzett.

„Boldog vagyok, hogy a világ legnagyobb klubjába igazolhatok. Három és fél gyönyörű évet töltöttem az Arsenalnál, csak pozitív emlékeket hozok magammal a klubról és a szurkolókról. Nem tudta visszautasítani a lehetőséget, hogy egy ilyen történelmi stadionban futballozhassak és együtt dolgozhassak José Mourinhóval. Büszke vagyok rá, hogy én leszek a klub első chilei futballistája, és remélem, megmutathatom a világnak, hogy miért igazoltak engem.”  – nyilatkozta Sánchez a United hivatalos honlapjának.

update 2018. 01. 22. 193125

Henrik Mkhitaryan az ukrán Shaktar Donetsk együttesében tette le a névjegyét, majd 2013-ban a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund együtteséhez igazolt. Az örmény válogatott futballista három szezont töltött el a sárga-feketéknél ezalatt 140 mérkőzésen 41 gólt szerzett, majd 2016 nyarán a PL-ben szereplő Manchester United hívására nem tudott nemet mondani és 26 millióért váltott klubot. Jól indult manchesteri karrierje, azonban az idei szezonban elvesztette José Mourinho bizalmát egyes hírek szerint összezörrentek és emiatt kiszorult Mourinho kezdőjéből is Mkhitaryan. Részletekről ITT olvashatnak!

„Nagy boldog vagyok, hogy létrejött ez a transzfer. Egy álom vált valóra, mert mindig arra vágytam, hogy az Arsenalban futballozhassak. Most pedig itt vagyok, és készen állok arra, hogy történelmet írjunk” – nyilatkozta Henrrik Mkhitaryan az Arsenal honlapján.

Forrás: Manchester United hivatalos honlapja

Ondik Gábor