Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Élete formájában Fabio Quagliarella – videóval

A Serie A jelenlegi góllövőlistájának dobogóján két olasz támadó szerepel: Ciro Immobile 20 és Fabio Quagliarella 15 gólja közé beékelődve Mauro Icardi található 18 találattal. Míg azonban Immobile és Icardi góltermése nem számít bombameglepetésnek, ugyanez nem mondható el a Sampdoria lassan 35 éves támadójáról.

Soccer: Serie A; Uc Sampdoria vs Acf Fiorentina

(forrás: ansa.it)

Az első osztályban 2000 májusában a Torino színeiben bemutatkozó Quagliarella hosszú pályafutása során legtöbb csapatának szurkolóiban kellemes emlékeket hagyott köszönhetően viszonylag stabil, 10 gól közeli szezonátlagának. Ami azonban az évek során igazi védjegyévé vált, az a kitekert testhelyzetekből, illetve utcahossznyi távolságokról szerzett szépségdíjas góljainak sora, amik a mai napig sok összefoglalóban előkerülnek Olaszország szerte.

Kijelenthető azonban, hogy a 35. életévét január utolsó napján betöltő támadó nem futotta be a tehetségéhez és technikai képzettségéhez méltó pályafutást, bár panaszra így sincs oka, hiszen a Juventus színeiben volt alkalma több trófeát is a magasba emelni. Van azonban egy dolog, ami alighanem élete végéig bántania fogja: nem tudott igazán nagy sikereket elérni szeretett csapatával, a Napolival. Mint évekkel később kiderült, ennek nyomós okai voltak, ugyanis Quagliarellát évekig követte és zsarolta egy korábban a bizalmába férkőző rendőrtiszt, a játékos pedig csak a hivatalos nyomozás lezárultával nyiilatkozhatott a borzalmas évekről, a Juventushoz való távozásának hátterében is ez állt. A Napoli szurkolói ezt a “fő bűnt” így csak évekkel később érthették meg, és egy hatalmas megbocsátó transzparenssel köszöntötték a támadót legközelebbi nápolyi vendégjátéka alkalmával.

Soccer: Serie A; Uc Sampdoria vs Acf Fiorentina

(forrás: ansa.it)

Visszatérve a jelenbe, Quagliarella második Sampdoriánál eltöltött időszaka eddig nagyszerűen alakul, hiszen jelenleg az Európa-liga helyezést érő hatodik helyen áll a csapat, a rutinos csatár pedig élete legeredményesebb szezonját futja: a Fiorentina ellen szerzett mesterhármasával immár 15 gólnál tart, ennyit korábban soha nem szerzett elsőosztályú pályfutása során, ráadásul a Sampdoriának még 18 meccse van hátra a szezonból.

Quagliarella jelenlegi formáját elnézve az olasz foci és a Sampdoria szerelmesei reménykedhetnek, hogy pár évig még tartja remek szokását, és továbbra is parádésnál parádésebb gólokkal kápráztatja el a közönséget.

Íme egy, a teljesség teljes igénye néküli válogatás Quagliarella legemlékezetesebb góljaiból:

(zp)