Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább tapad a Juve az éllovas Napolira – videóval

A címvédő Juventus játszotta a Serie A, vagyis az élvonalbeli olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulóját. A Zebrák hozták a kötelezőt, még ha csak szűk győzelmet is tudtak aratni a Genoa vendéglátójaként. A regnáló bajnok újabb sikere azt jelenti, hogy továbbra is csupán egy pontra van az éllovas Napolitól Allegri alakulata.

IMG_20180122_222503Douglas Costa góljával győzte le a Juve a Genoát (forrás: twitter.com/juventusfc_en)

A Juventus a Genoa csapatát vendégül látva zárta az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 21. fordulóját. Természetesen a címvédő hazaiak voltak a favoritok. Ennek tükrében a Juve már az első játékrészben nagy nyomást gyakorolt genovai ellenfelére. Így az első gólra sem kellett igazán sokat várnia a publikumnak. A 8. percben a hazaiaknak a tizenhatosról megítélt szabadrúgás ugyan nem akadt még be, de Pjanic lövése így is kapura ment, de Perin hárított. Majd a 16. minutumban jött a már felvezetett találat – ekkor Mandzukic keresztlabdáját vágta be a Genoa kapujába Douglas Costa, szép megoldás után került előnybe a Juve! Ezzel a góljával a címvédő már 18. alkalommal talált be ebben a bajnoki szezonban az első félórán belül, amelyre más csapat nem volt képes még a most zajló idényben (1-0)!

IMG_20180122_223421Mandzukic kulcsfontosságú szerepet töltött be a Juventus újabb sikerében – a horvát passza után született meg a győztes torinói gól (forrás: twitter.com/juventusfc_en)

A 23. percben is a Juve villant, ismét a korábban is kaput találó Pjanic révén, de a vendégek hálóőre újfent résen volt. A félidő végéhez érve a gólszerző Douglas Costa az asszisztot jegyző Mandzukicot kereste labdájával, utóbbi fejese viszont épphogy fölé szállt a 45. percben. A hazaiak játéka így is nagyon meggyőző volt a szünetig, megérdemelten vezetett tehát a torinói klub.

A folytatást követően Alex Sandro alakította ki az első komolyabb lehetőséget, de a hazaiak játékosának lövése mellé szállt az 57. minutumban. Ezután is folyamatosan nyomott a Juve, és helyezeteket alakított ki, de az újabb gól váratott magára, a Genoa pedig néha ki is tudott bújni a regnáló bajnok szorításából. Lehetősége adódott a meccs végéhez közeledve is a Genoának, de nem tudott gólt szerezni a Juve ellen a vendégcsapat, amely ezt megelőzően 3 meccsen nyert, és legutóbb is a Zebrák ellen szenvedett vereséget (2-0) még a kupában. Allegri legénysége győzött tehát, ha nem is túl fölényesen, ami a gólszámot illeti, mutatott játékban szinte viszont végig a hazaiak irányítottak. Győzelmének köszönhetően a torinói gárda továbbra is tapad az éllovas Napoli rá, melyhez képest csupán egy pont a címvédő hátránya.

Serie A, 21. forduló
Juventus – Genoa • 1-0 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadion, Torinó. Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: Douglas Costa (16.), ill.
Sárga lapok: Alex Sandro (67.), ill. Spolli (25.), Rosi (44.), Pandev (72.), Perin (84.), Galabinov (85.)
Kiállítás:

Juventus: Szczesny – Lichsteiner (Barzagli, 86.), Benatia, Chiellini, Alex Sandro (Asamoah, 76.) – Khedira (Sturaro, 70.), Pjanic, Matuidi – Douglas Costa, Higuaín, Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Genoa: Perin – Rossettini, Spolli, Izzo – Rosi, Rigoni (Galabinov, 46.), Omeonga, Bertolacci, Laxalt – Taarabt (Lazovic, 68.) – Pandev (Lapadula, 78.). Vezetőedző: Davide Ballardini


A 21. forduló összegzése

A nemrég véget ért bajnoki kör Bergamó városában vette kezdetét, ahol az Atalanta az éllovas Napolit fogadta. A vendégek visszavágtak az év eleji kupameccsen elszenvedett hazai, 2-1-es vereség miatt, ugyanis a nápolyi gárda 1-0-ra győzött, igaz 2-0 is lehetett volna, de nem adták meg les címen Hamsík teljesen szabályos találatát a hajrában. Győzelmének köszönhetően a Napoli megerősítette vezető helyét. Győzött vasárnap délután Nagy Ádám klubja, a Bologna is, amely simán verte az újoncot, a magyar középpályás viszont ezúttal sem játszott. Hazai pályán nyert még a genovai Sampdoria is, amely a Fiorentina ellen diadalmaskodott kétgólos sikert aratva. Az élcsapatok közül győzött a Lazio is, amely magabiztosan, 5-1-re ütötte ki a fővárosi gárda a veronai Chievo csapatát. A Milan idegenben nyert 2-1-re a Cagliari ellen, majd jött a forduló csúcsrangadója, az Inter – AS Roma összecsapás! Nagyszerűen indult a milánói klub szezonja, ám a hazaiak a vasárnap esti meccsen hátrányba kerültek, ám sikerült pontot menteniük, a vége 1-1 lett. A Juventus a forduló zárásaként pedig tehát – ahogy fentebb is olvashatták – győzött, még ha szűken is, így továbbra is ott van a címvédő az éllovas Napoli nyakán.

A forduló eredményei

Atalanta – Napoli • 0-1 (0-0)
Bologna – Benevento • 3-0 (1-0)
Lazio – Chievo • 5-1 (2-1)
Sampdoria – Fiorentina • 3-1 (1-0)
Sassuolo – Torino • 1-1 (0-1)
Udinese – Spal • 1-1 (1-0)
Hellas Verona – Crotone • 0-3 (0-1)
Cagliari – AC Milan • 1-2 (1-2)
Inter – AS Roma • 1-1 (0-1)
Juventus – Genoa • 1-0 (1-0)


A bajnokság állása

IMG_20180122_231414

Nagy Dávid