Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A MU ikonja lett a női válogatott kapitánya – hivatalos

Ritkán történik olyan esemény egy válogatott életében, hogy elismert labdarúgó veszi át az irányítást, pláne, ha az korábban olyan klubban futballozott, mint a Manchester United.

2654049_full-lnd

Mi sem természetesebb, hogy az egyik legjobban fejlődő válogatott – jelesül az angol – olyan szakemberrel folytatja, aki ugyan edzői pályán még nemigen ért el jelentősebb eredményt, mégis az egyik legelismertebb hazájában. Phil Neville ilyen, és játékosként elismert alakja az angol futballnak. Most nem kisebb feladatot kapott, mint kivezetni a 2021-es Eb-re az angol női válogatottat. A megbízatása is a kontinensviadal végéig szól.

„A keret közel áll ahhoz, hogy elérjen valami különlegest, én pedig hiszek abban, hogy ebben tudok segíteni. Megtisztelve érzem magam, hogy én irányíthatom a válogatottat, az új edzői stábbal azon dolgozunk majd, hogy az elmúlt évek fejlődésére építkezve tovább haladjunk az úton.” – fogalmazott a MU korábbi kitűnősége. Neville Mark Sampsont váltja a poszton.

Mindezt az angol szövetség a Twitteren jelentette be kedden este.

Az angol női csapat a legutóbbi kontinensviadalon bronzérmet szerzett, mindössze a későbbi győztes Hollandia győzte le a torna során.

~GS~