Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így búcsúzott Wenger Alexis Sáncheztől

Aligha tévedünk nagyot azzal, ha azt állítjuk, hogy ALexis Sánchez és az Arsenal útjai nem éppen a legkellemesebb módon váltak el egymástól. A londoniak hiába próbálták marasztalni bő egy éven keresztül, a chilei támadó végül elhagyta az Emirates-et.

wengersánchez001

A várakozások végül beigazolódtak, és Alexis Sánchez valóban elhagyta az Arsenal együttesét, és a továbbiakban rekordot jelentő fizetésért, heti 500 ezer fontért a Manchester Unitedet fogja erősíteni a továbbiakban.

Természetesen az „Ágyúsok” szurkolói nagyot csalódtak az elmúlt évek egyik legjobb Arsenal játékosában, ám a helyzet már tarthatatlan volt. A dél-amerikai légiós ingadozó hangulata, lélektelen játéka teljesen rányomta bélyegét a klub idényére. Az elkerülhetetlen átigazolás ellenére Arséne Wenger menedzser természetesen csalódottan nyilatkozott a hivatalos bejelentések után:

„Alexis egy igazi profi. Az utolsó pillanatban kötelezte el magát. Mindig keményen dolgozott az edzéseken is. Soha nem volt kételyem a megatartása miatt. Világklasszis játékos, aki segített nekünk, igazi csillag volt. Szeretnék köszönetet mondani neki, és sok szerencsét kívánni. Nagyon szoros kapcsolat alakult ki közte és a klub között, szóval nem örülök, hogy elveszítjük őt, de ez része a szakmai életnek.”

– próbálta „oltani a tüzet” Wenger.

Túl sok hivatalos nem ismert az ügyletről, egyelőre csak az igazán biztos, hogy míg Sánchez a Manchester Unitedhez igazolt, addig a „Vörös Ördögök” a kegyvesztett Henrih Mhitarjant küldték helyette az Arsenalnak.

Balogh József