Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: négygólos döntetlen a forduló rangadóján – videóval

A francia bajnokság 1 23. fordulójának rangadóján a címvédő Monacót látta vendégül az Olimpique Marseille, azaz a negyedik helyezett csapott össze a harmadikkal, azzal a tudattal, hogy a Lyon vereségének köszönhetően a győztes a második helyre ugorhat.

thauvin

(Fotó: Olimpique de Marseille/Twitter)

Jó iramot és gyors gólváltást hozott a derbi első félideje. Bár a Marseille volt a kezdeményezőbb fél a játékrész nagy részében, a vezetést a vendégek szerezték meg négy perc elteltével Keita Baldé révén. Payet adta el a labdát a félpálya környékén, az ellentámadásból pedig hamar eljutott a labda Keita Baldéhoz, aki remek labdaátvételével elhúzta a labdát a becsúszó Ronaldo mellett, majd elegánsan a hálóba tekert. Három perccel később azonban a védelemből előremerészkedő Adil Raminak köszönhetően egyenlítettek a hazaiak. A válogatott bekk maga cipelte fel a labdát az ellenfél térfelére, majd Thauvin perdítése után Jemersont túlugorva fejelt a hálóba.

A második játékrész is gyors góllal indult, ám ezúttal az OM kezdett be: Payet szabadrúgásából Germain talált be fejjel, korábbi klubját keserítve. A Monaco is hamar tudott azonban válaszolni: az 51. percben Fabinho kapott labdát a tizenhatos előterében, kissé szerencsésen megtartotta három tétova Marseille-védő között, majd kb. nyolc méterről a hálóba lőtt. Néhány perccel később a fordításhoz is közel álltak a hercegségiek, ám Jemerson fejesgólját les miatt érvénytelenítette Gautier játékvezető. A Marseille is megnyerhette volna a mérkőzést, elsősorban Germain előtt adódtak lehetőségek, ám több gól már nem született a találkozón a nyíltsisakos küzdelem ellenére.

A döntetlennek köszönhetően a két gárda maradt a második és a harmadik helyen, a Lyon pedig őrzi második helyét – a forduló győztese mindezek fényében egyértelműen a Montpellier ellen sima győzelmet arató listavezető, azaz a PSG.

Olimpique Mareille – AS Monaco 2-2 (1-1)
Helyszín: Stade Vélodrome; Vezette: A. Gautier
Gólszerzők: Rami (7.), Germain (47.) ill. Keita Baldé (4.), Fabinho (51.)
Sárga lapok: Payet (36.), Sanson (70.) ill. Glik (33.), Ghezzal (45+2)
Kiállítás: – ill. –

Olimpique Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Rolando, Sakai – Sanson, L. Gustavo – Thauvin, Payet (N’jie 84.), Ocampos (Anguissa 48.) – Germain (Mitroglou 90+2). Vezetőedző: R. Garcia

AS Monaco: Subasic – Toure, Glik, Jemerson, Sidibe – Tielemans, Fabinho – Ghezzal (Rony Lopes 69.), Moutinho, Keita Baldé – Falcao. Vezetőedző: L. Jardim

A bajnokság állása 23 forduló után:

LIGUE123

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba