Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az új Aubameyang Schürrle-vel karöltve verte meg a Kölnt – videóval

A Borussia Dortmund csapatánál behúzva maradt a kézifék a téli szünet után: mindhárom találkozójukat döntetlennel abszolválták. Ugyanez nem mondható el a kölniekről, akik ugyanannyi mérkőzésen 7 pontot gyűjtöttek be. Érdekesnek ígérkezett tehát a sereghajtó és a lecsúszó gigász összecsapása, már csak azért is, mert a vártaknak megfelelően bemutatkozhatott sárga-feketében az Aubameyang-utódnak szánt Michy Batshuayi…

batshuayi_dortmund

“Batsman” ma megmutatta: ahol megkapja a lehetőséget, ott bizony védelem legyen a talpán, ami szembeszáll vele… (kép forrása: kicker.de)

Mindkét csapat a győzelemért szállt ringbe, és ez már az első percekben is látszódott: a BVB igyekezett magához ragadni a kezdeményezést – na meg a gyors vezetést – a kölniek azonban nem álltak vissza illemtudó kiscsapatként védekezni, hanem hasonló ambíciókkal presszingeltek.

A kezdeti hazai nyomás nem törte le a sárga-feketék lelkesedését, akik a 35. percben Toljan szólója után Batshuayi révén jutottak vezetéshez, ezzel beállítva az első játékrész eredményét.

A szünet után az első félidőihez hasonló intenzitással estek egymásnak a felek, amely eleinte a Köln dominanciáját, és a csereként beálló Zoller révén egyenlítő gólját is hozta. Erre válaszolt Batshuayi egy kitűnően kivitelezett kontra végén.

Ám ez sem jelentette a gólzápor végét, hiszen még mindig maradt puskapor a Kekcskéknél! Meré révén tudniillik Hector szöglete után ismét talpra tudtak állni.

A mérkőzést André Schürrle találata döntötte el a 84. minutumban, így hiába uralta a második félidőt az 1. FC Köln, a szimpatikus kiscsapat ezúttal meghajolt a találkozó favoritja előtt.

A mérkőzés embere egyértelműen a duplával debütáló Michy Batshuayi lett, azonban szót érdemel Schürrle erőn felüli teljesítménye is, aki nemcsak góljával, hanem elfutásaival és továbbításaival is hozzásegítette csapatát a végső győzelemhez.

1. FC Köln – Borussia Dortmund 2-3 (0-1)
Helyszín: RheinEnergieStadion (Köln, Németország); Vezette: Benjamin Brand
Gólszerzők: Zoller (60.), Meré (69.) ill. Batshuayi (35., 62.), Schürrle (84.)
Sárga: Jojic (41.) ill. Dahoud (34.)
Kiállítás: – ill.

1. FC Köln: Horn – Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Clemens (Zoller 46.), Höger (Pzarro 87.), Özcan, Jojic – Terodde, Guirassy (Córdoba 63.). Vezetőedző: Stefan Ruthenbeck

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan – Dahoud (Guerreiro 64.), Weigl, Kagawa – Pulisic (Sancho 72.), Batshuayi, Schürrle (Akanji 88.). Vezetőedző: Peter Stöger

Írta: Wernigg Márton