Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: “Conte visszatérne az olasz válogatotthoz!”

Amennyiben igaznak bizonyul az olaszok legújabb feltevése, elképzelhető, hogy Antonio Conte a Cheslea együttesétől “visszatérhet” a ‘squadra azzurra’ kispadjára.

(Kép: goal.com)

A Juventus korábbi sikerkovácsa, éppen az olasz kispadot hagyta ott a Chelsea kedvéért, ahol első szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett. Csakhogy Conte számára igencsak nehézkes a második londoni év, ráadásul csapata legutóbb hazai pályán szenvedett kissé megalázó, 3:0-ás vereséget a Bournemouth együttesétől, mely igencsak megkongatta a vészharangokat.

Az angol sajtó szerint a 48 esztendős szakember az idény végén nagy eséllyel feláll majd a Chelsea kispadjáról. Hogy ezután hová vezethet Conte útja? Könnyen lehet, hogy egy ismerős terepre: Az olasz válogatotthoz.

A világbajnokságról 1958 után először lemaradó azzurrinál meglepő lenne, ha a sikertelen kvalifikáció első számú bűnbakjának tartott Gianpiero Ventura maradna a kapitány. Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) képviseletében Roberto Fabbricini elemezte is a kapitánykérdés, elszólva magát talán Conte jövője kapcsán is. “Roberto Mancinit nem kerestük, Carlo Ancelotti egyszerre nyitotta ki, majd csukta be előttünk az ajtókat. Claudio Ranieri sem lesz kapitány. Antonio Conténak viszont nem lenne ellenére a válogatott irányítása. Ettől függetlenül nincs kimondott favoritunk, minden jelöltünk mellett szólnak érvek és ellenérvek egyaránt.” – Így Mr. Fabbricin.

Kíváncsian várjuk a folytatást…