Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Út a csúcsra – 2. rész: Futballnemzetek a piaczárás után

A Földbolygó legjobban várt sporteseményének, a labdarúgó világbajnokságnak az éve 2018., éppen ezért mi, a Fociclub.hu szerkesztősége is kitüntetett figyelemben részesítjük az oroszországi futballtornát, és igyekszünk minden apró mozzanatáról beszámolni, hogy a labdarúgás szerelmeseitől az interneten szörföző átlagemberig mindenki találjon számára érdekes, szórakoztató tartalmat. Ennek része Út a csúcsra című sorozatunk is, melyben a világbajnokság legnagyobb esélyeseinek versenyfutását követjük nyomon lépésről lépésre a tavaszi klubszezon kezdetétől egészen a trófea magasba emeléséig…

igazolasok

Brazília – A téli időszakban a legnagyobb durranás egyértelműen Philippe Coutinho klubváltása volt, de mellette is akadtak szép számmal olyan futballisták, akiket egy kis szerencsével a nyáron a Selecao mezében láthatunk majd: Lucas Moura, Rafinha, Arana (Corinthiansból Sevillába), és Lucas Lima (Santosból Palmeirashoz).

Németország – Ahogy azt már az előző években is megszokhattuk, idén télen sem pörögtek túlzottan a német klubok, így elmaradtak a nagyszabású átigazolások a National Elf háza táján. A legnagyobb jelentőségű esemény Sandro Wagner költözése volt, akinek így talán egy fokkal nagyobb kihívás lesz a válogatottba beküzdenie magát. Érdemes még szót ejteni a Gómez-transzferről is, noha a veterán csatár utóbbi néhány éves teljesítményének köszönhetően valószínűleg csak a TV képernyőjén keresztül követheti a németek esetleges útját a csúcsra.

Franciaország – A City újabb védő-rekordjaként robbant be a köztudatba Aymeric Laporte, aki a Polgároknál sokkal inkább szem előtt lesz, így talán nagyobb az esélye arra, hogy első válogatottságát is elnyerje. Egy világ omlott össze az Arsenal-szurkolókban, amikor Olivier Giroud-t elengedte klubjuk az ősi rivális Chelseahez, ahol minden bizonnyal több lehetőséget fog majd kapni.

Spanyolország – Diego Costa bár már fél éve egykori csapatával edzett, az Atleti átigazolási tilalma miatt csak most januárban csatlakozhatott hozzájuk hivatalosan. A legnagyobb port azonban sokkal inkább Inigo Martinez kivásárlása jelentette, hiszen a baszk védő klubja ősi riválisához csatlakozott. Végül egy kevésbé fajsúlyos üzlet: Deulofeu januártól a Watford csapatában küzd a helyéért a Vörösök keretében.

Argentína – Az Égszínkék-Fehéreknél még nagyobb volt a csend, mint a germánoknál: gyakorlatilag nem is köttetett meg üzlet, melyben olyan játékos volt érintett, akinek reális esélye lenne argentin mezben a vb-n játszani. A rend kedvéért azonban ejtsünk szót Luciano Viettoról, valamint Javier Mascheranoról.

Belgium – Élete egyik nagy lehetősége előtt áll Michy Batshuayi, aki az Aubameyangot elvesztő Borussia Dortmundban bizonyíthat a világbajnokságig. Mindeközben az 59-szeres válogatott Kevin Mirallas korábbi klubjához, az Olimpiakoszhoz csatlakozott, ahonnan azért igen nehéz felhívnia magára a Vörös Ördögök stábjának figyelmét…

Portugália – A Quina Válogatottjának szimpatizánsai sem tapasztalhattak semmi váratlant: a luzitán nemzeti csapatot érintő egyetlen változás Joao Mário West Hamhez történő kölcsönadása volt.

Anglia – A ködös Albionban már annál inkább zajlott az élet: Ross Barkley mellett Daniel Sturridge és Theo Walcott is a váltás mellett döntött. Lehetőséget kapott továbbá Ademola Lookman is a felkapaszkodásra egy kölcsönszerződés révén.

A sorozat előző része: Így hívják magukat a nagyok!

A sorozat következő része: febr. 9. (jövő péntek) 17:00

Grafika: Bács András

Írta: Wernigg Márton