Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiütéses Real Sociedad sikerrel indult a forduló – előzetes

Rendhagyó előzetesünkben először a péntek esti bajnoki nyitány összefoglalóját ismertetjük, majd a forduló további meccseit részletezzük. A Real Sociedad gólesővel hangolt a fordulóra a Depor ellen, vasárnap este pedig egy Atletico Madrid – Valencia rangadó hozhat izgalmas mérkőzést.  

w_900x700_0221324602-real-s---deportivo-18

Forrás: laliga.es

Egyértelműen jobb volt a Real Sociedad. Mikel Oyarzabal már a 4. percben gólt szerezhetett volna szólója után, ahogy Juanmi is szabadrúgásával a 27. percben, de az első találat a 32. percben érkezett. Juanmi passzolt remek labdát Willian Jose felé, aki a kapu bal oldalába lőtte a játékszert.  A Depornak momentumai nem voltak, ám az első játékrészben már nem született hazai gól.

A második félidő is egy Sociedad helyzettel kezdődött, amikor a 47. percben Alvaro Odriozola vett át egy pontos passzt a kapu előtt és óriási lövést eresztett meg a kapu jobb oldalának irányába, Ruben azonban briliáns védést mutatott be. Az 59. percben Xabi Prieto lőtte telibe a kapufát, viszont a 62. percben már összejött a második gól. Asier Illarramendi bombázott kapura egy távoli szabadrúgásból, a labda pedig a bal alsó sarokba ment, a kapus nem tudta védeni. Innentől beindult a góltermelés. A 75. percben érkezett a harmadik találat, amikor Sergio Canales kapott egy tökéletes lapos passzt a kapu előterében, amit gólra váltott. A 82. percben már a negyediknél tartottak, amikor egy szöglet után Aritz Elustondo vette le az ötösön szépen a labdát, majd ezután a hálóba lőtt. Habár már eldőlt a mérkőzés, amolyan kegyelemdöfésként a 89. percben meglőtték az ötödik találatukat is a hazaiak. Egy kontra után Agirretxe lövését még bravúrral védte Ruben, ám a kipattanóra épp Illaramendi érkezett, aki már nem hibázott, és a hálóba lőtt.

Real Sociedad – Deportivo La Coruna: 5-0 (0-0)
Gólszerzők: Willian Jose (32.), Illaramendi (62. 89.), Canales (75.), Elustondo (82.) ill.
Sárga lap: – ill. Schar (25.)
Kiállítás:  – ill. –

A szombati napon folytatódik a forduló az Eibar és a Sevilla összecsapásával. Vincenzo Montella vezetésével még csak 4 pontot sikerült gyűjtenie az andalúziai klubnak, amivel biztosan nem túl elégedett a vezetőség, az Eibar viszont nem az az ellenfél, aki ellen könnyen hozható a 3 pont. Ezt követően a Betis fogadja a Villarrealt. A sevillai csapat akár már bevetheti legújabb igazolásukat, Marc Bartrát is a Sárga Tengeralattjáró ellen, akik viszont a Real Madrid nyomában vannak a dobogós helyekért. fél hétkor az Alaves találkozik a Celta Vigóval. A kiesőjelölt vitóriai csapat nagyon bátran játszott a Barca ellen az előző fordulóban, és egy kis szerencsével pontot is csenhettek volna tőlük. A Celta Vigo jelenleg remek formában futballozik, a legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, és nem is kaptak ki. A nap zárásaként a Real Madrid látogat a Levante otthonában. A királyiak mintha kezdenének kimászni a gödörből, de ezt még a Valencia elleni magabiztos győzelemmel sem lehet teljes mértékben kijelenteni. A Levante közel áll a kiesőzónához, így mindenképpen magabiztos játékot kell mutatnia Zidane gárdájának ellenük.

Vasárnap ebédidőben kezdődik a Getafe – Leganes összecsapás, ahol két igen jó formában lévő kiscsapat fog találkozni. Ezt követően következik a katalán derbi, az Espanyol és a Barcelona találkozója. A meccs kimenetele elég kis hatással lesz a Barca bajnoki esélyeire, viszont az Espanyol nem járna rosszul egy esetleges győzelemmel. Ezután a Girona fogadja az Athletic Bilbaót. A baszkoknál akár már pályára léphet Inigo Martinez, akit a Citybe távozó Laporte helyére vettek, és a helyezésekért folyhat a küzdelem a katalán csapattal. A nap zárása lesz az Atletico Madrid – Valencia rangadó. Fontos mérkőzés ez mindkét fél számára, hiszen a második és harmadik hely a tét. A legnagyobbat a meccsel a Real Madrid nyerhet, akiknek ha sikerül legyőzniük a Levantét, közelebb kerülhet akár mindkét csapathoz.

Hétfőre már csak egy mérkőzés marad, a Las Palmas – Malaga találkozó. A kiesőjelöltek csatája lesz ez, az itt gyűjtött pontok nagyon fontosak lehetnek a szezon végi elszámolásnál.

A 22. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Eibar – Sevilla (TV: Sport 1)
16:15 Betis – Villarreal (TV: Sport 1)
18:30 Alaves – Celta Vigo(TV: Sport 1)
20:45 Levante – Real Madrid (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Getafe – Leganes
16:15 Espanyol – Barcelona (TV: Sport 2)
18:30 Girona – Athletic Bilbao
20:45 Atletico Madrid – Valencia (TV: Sport 2)

HÉTFŐ:

21:00 Las Palmas – Malaga

A bajnokság állása a 22. forduló előtt:

Névtelen