Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztria: Gyors gólváltás után iksz a bécsi derbin – videóval

Korábban a bajnoki címért csatázott egymással Bécs két büszke vára, mára az egyik igencsak visszaesett, míg a másik a dobogóért küzd, avagy az osztrákok Újpest-Fradija.

27749973_1934984636543728_2620073335504814877_n

Azt nem lehetett mondani a találkozó előtt, hogy a Rapid Wien és az Austria Wien lenne a szezon legjobb formában lévő csapata, lévén míg a zöld-fehérek a bronzért hajtanak – a második hely sincs messze – addig a lilák a középmezőnyben igyekeznek feljebb kapaszkodni. A Rapid sorozatban három meccsen nem kapott ki az utóbbi időszakban, míg az Austria igencsak hullámzó teljesítményt nyújt. Bár a forduló előtt az Austria öt meccsen hét, a Rapid ugyanennyi bajnokin öt egységet gyűjtött, viszont itt is érvényes, hogy nem számít az aktuális forma.

Hogy a találkozóról is essen szó, húsz percet kellett várni az első valamirevaló helyzetre, melyet a házigazdák dolgoztak ki, ám Maximilian Hofmann fejese alig kerülte el a kaput. Hogy aztán mintegy félóra játék után a lelátón történt incidens miatt félbeszakadjon a találkozó egy rövid időre. Ám szerencsére folytatódhatott az összecsapás, amelynek első negyvenöt percében nem esett gól.

A másodikban viszont gyorsan kettőt is láthattak a szurkolók, Előbb az Austria köszönt be Monschein révén, majd másfél perccel később Ljubicic egyenlített. Sőt, negyedórával a vége előtt Schobesberger fordíthatott volna, ám lövését Pentz bravúrral védett. A Rapid megerősítette a harmadik helyét, míg az Austria megelőzve az Altachot, feljött a hatodik helyre.

Rapid Wien – Austria Wien 1-1 (0-0)
G.: Ljubicic (64.) ill. Monschein (62.)
S.: Galvao (44.), Ljubicic (51.), Joelinton (58.) ill. Serbest (19.)

Rapid: Strebinger – Auer, Hofmann, Galvao, Bolingoli-Mbombo – Ljubicic, Schwab (Petsos, 27.) – V. Berisha (Schaub, 71.), Murg (Kvilitaia, 87.), Schobesberger – Joelinton. Vezetőedző: Goran Djuricin

Austria: Pentz – Blauensteiner, Kadiri Mohammed, Stronati, Stangl – Serbest – Venuto (De Paula, 87.), Prokop, Holzhauser, Pires – Monshcein (Friesenbichler, 90.). Vezetőedző: Torsten Fink

https://www.youtube.com/watch?v=jadk7xdEyQU

A forduló további eredményei:
Salzburg – Admira 2-1
Mattersburg – Sturm Graz 1-0
LASK Linz – St. Pölten 2-1
Wolfsberger – Altach 0-0

A bajnokság állása:

~GS~