Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Jöhet a téli szünet – sajtóhír

Tárgyalások sorozatán vannak túl az angol futball képviselői, így a szövetség és a liga vezető, hogyan lehetne pihenőt beiktatni, valamint összehangolni a másik négy topliga menetrendjével az angol küzdelmeket.

Day

A Boxing Day biztosan nem marad el december 26-án. – fotó: gool.net

Régóta téma Angliában, miként lehetne csökkenteni a játékosok terhelését, amely egyrészt a bajnoki menetrend, másrészt a Ligakupa és az FA kupa szereplés miatt igencsak kimerítő. Pláne a válogatott játékosok évközi öt-hat nemzeti csapatban lejátszott találkozót is beleszámítva, sőt a nemzetközi kupában érdekelt együttesek pluszmeccsei – ami akár tizenhárom további összecsapást jelenthet – is kifacsarják a szezon végére a labdarúgókat. Világverseny esetén még inkább megnő a terhelés.

A Premier League képviselői már hónapok óta tárgyalnak a szövetség (FA) és a liga (EFL) vezetőivel, hogyan is valósítható meg a téli szünet. Az biztos, hogy a karácsonyi menetrendet nem érinti a megbeszélés, amelyben leginkább a januári pihenőt favorizálják a felek. „Feltéve, hogy a naptárban találunk megfelelő időszakot, elvben nyitottak vagyunk, és továbbra is konstruktív megbeszéléseket folytatunk az érdekelt felekkel, hogy megvalósítható megoldást találjunk” – fogalmaz az illetékesek által közösen kiadott közlemény.

Médiaértesülések szerint a 2019 és 2022 közötti időszak televíziós szerződések dokumentumai is tartalmazzák a lehetséges téli pihenőt.

~GS~