Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már csak ketten veretlenek

Az időjárási körülmények kedvezőtlen alakulása miatt hosszabb ideig tartott az első ízben kiírt Footgolf Match Play League ötödik fordulója. Gelencsér Gábor beérte az A liga első helyén tanyázó Bacskai Bencét, Bogár Krisztián és Varga Gábor pedig megőrizte veretlenségét a B, illetve a C ligában, és belátható távolságra van már az osztályváltás.

5kör_eredmények

1Az A liga ötödik fordulójának időintervallumát keddig hosszabbították meg a szervezők, mivel a verseny helyszínéül szolgáló, Kisorosziban található Magyar Golf Club pályáján napokig nem lehetett játszani.

Érdekel a footgolf? Hallottál róla és kipróbálnád? Hazánkban immáron egyre több pályán és régióban van erre lehetőség. Mutatjuk a részleteket és az elérhetőségeket jobb oldalt az “adatlap kártyán”.

Az A ligában a forduló előtt 4-0-s makulátlan mérleggel álló Bacskai Bence elszenvedte első vereségét. Lengyel Béla már az első szakaszon előnybe került ellene, ezt ugyan a másodikon kiegyenlítette, de a sportág első világbajnoka az ötödik lyuk után újra minimális fórt szerzett. Bacskai a 12. szakaszon egalizált, de Lengyel a 15. és 16. lyukon is jobb volt, Bacskai pedig a hátralévő kettőn csak egyszer rúgott kevesebbet, ezzel Lengyel pozitívra változtatta mérlegét.

Bacskai botlását Gelencsér Gábor használta ki, aki a Kókai Ferenc elleni találkozón nagyon bekezdett, öt szakasz után már 4-0-ra vezetett, féltávra ez a különbség azonban kettőre csökkent. Kóka a 11. és 12. szakaszt nyerve tette (volna) izgalmassá a végjátékot (4-4), de a hátralévő hat szakaszon Gelencsér négyszer is kevesebb rúgásból fejezett be etapokat, ezzel a győzelemmel pedig beérte Bacskait.

A_liga_tabella_5körFlink János hamar magához ragadta a kezdeményezést Czirbus Tamás elleni mérkőzésén, 2-0-ra ellépett három szakaszt követően. Czirbus a hetediknél érte utol, sőt, a kilencediket is hozva már nála volt az előny. A 11. szakaszon jobbnak bizonyulva már kettő volt a különbség, a fór azonban a 15. lyukhoz érve már el is olvadt. Úgy tűnt, akár hosszabbításba is torkolhatott volna a derbi, azonban Czirbus az utolsó lyukat 4-5-re hozva megnyerte a találkozót, így idén már második meccsét nyerte és 2-3-ra módosította mérlegét.

Izgalmas mérkőzés kerekedett Podusil György és Balázsi Csaba összecsapásából. Úgy tűnt, Balázsi korán felhalmozott előnye (négy szakasz után 2-0, tíz után 3-0) kitarthat a végéig, azonban Podusil begyújtotta a rakétákat, és a 11. és 13. között remekelve egyenlített. Balázsi azonnal 2-0-s sorozattal válaszolt (5-3), de Podusil a 16. és 18. szakaszt nyerve 5-5-re mentette a derbit. A háromszakaszos playoff első lyukánál előnyre szert téve és ezt megőrizve egyetlen egyszer vezetve Podusil lett a mérkőzés győztese.

Hasonlóan változatos mérkőzést hozott Simonyi Gábor és Papp Péter találkozója is. Háromszakasznyi tapogatózást követően indultak be a felek, Simonyi nyerte a negyedik, ötödik és nyolcadik szakaszt, míg Papp a hatoson és kilencesen bizonyult jobbnak, így féltávnál egypontos előnnyel fordultak rá a hátsó kilencre. Papp a 14. szakaszon érte utol riválisát (4-4), de Simonyi a 15. és 16. lyuknál jobb volt, ezzel kettővel ellépett. A 17-esen Papp nyert, ezzel minimalizálva a hátrányt, mivel azonban 4-4 rúgásból fejezték be a záró szakaszt, Simonyi nyerte a találkozót.

A B ligában Bogár Krisztián továbbra sem talált legyőzőre, igaz, nem is tették próbára az ötödik játékhéten, mert Takács Attila nem tudott kiállni ellene a megbeszélt időpontban. Hinora Ferenc mérlege pozitívba billent, ehhez neki sem kellett pályára B_liga_tabella_5körlépnie, Kálló István sérülés miatt nem tudott kiállni ellene. Bogár mögött tömörül a feljutásra ácsingózok sora, öten is 3-2-es mérleggel állnak.

Cziffra Zoltán például Mayer Zoltán legyőzésével csatlakozott ehhez a társasághoz. Az első két szakaszon bemutatott gyors pengeváltást követően Cziffra a nyolcadik szakaszon szerzett vezetést (2-1). Az eredmény egészen a tizennegyedik lyuk lejátszásáig nem változott, ekkor ismét Cziffra volt jobb. Mivel a 17. szakaszon Mayer nem tudott zárkózni, eldőlt a mérkőzés, Cziffra az utolsó játékot megnyerve 4-1-re győzött.

Pap Ferenc elléphetett volna a 3-2-es csoporttól, de Nagy Balázs nagyot hajrázva fordított és érte be a 3-2-es mérleggel bírókat. Pap szerezte az első pontot a fordulatos mérkőzésen, amit Nagy szinte azonnal megkontrázott, a pálya egyharmadának teljesítésekor 2-1-re ő vezetett. Pap percei következtek ezt követően és egy 3-1-s széria, amivel féltávnál már ő állt jobban (4-2). A fordulás után Nagy minimalizálta hátrányát, de Pap azonnal válaszolt, és hét szakasszal a vége előtt még ő volt kétpontos előnyben (5-3). Ezt követően azonban Nagy három szakaszt is nyert, amire nem volt válasza klubtársának és maga javára fordította a mérkőzést (6-5).

Az utolsó napra maradt a Sain Antal-Albert László találkozó, ahol az első szakaszon szerzett Albert előnyre azonnal válaszolva (1-1) Sain a hetedik lyuk megjátszását követően már 3-1-re vezetett, a „félidőig” ezt sikerült Albertnek minimalizálnia. A 11. szakaszon egyenlített, és mivel Sain nyerte a következőt, a tizenharmadikon is egalizálnia kellett. 4-4-ről Albert tudott ellépni a 15. és 16. szakaszt megnyerve. Sainnak még volt válasza, a tizenhetest megnyerte, de a tizennyolcason egyaránt ötből fejezték be a szakaszt, ezzel Albert nyerte a találkozót.

C_liga_tabella_5kör-e1517941562719A C ligában az eddig veretlen Varga Gábor esélyeshez méltóan szakaszgyőzelemmel nyitott, de ellenfele, Bőhm Zoltán a negyediken egyenlített, az ötödiken meg már vezetett is, sőt, féltávnál is nála volt az előny (3-2). Varga a tízesen dolgozta le hátrányát, és öt szakasszal a vége előtt is még csak 3-3 volt az állás. Ezt követően előbb Varga, majd Bőhm is nyert egyet, 4-4-gyel várták az utolsó három etapot. Ebből az első kettőt Varga nyerte (6-4), így az utolsó szakaszon nem kellett már izgulnia, Bőhm ezt becsületből ugyan még megnyerte, de így is Varga örülhetett a győzelemnek (6-5).

Sokáig fej-fej mellett haladt Zakar János és Bodócs András mérkőzése, Zakar rendre megszerezte a vezetést, Bodócs egyenlített, és így jutottak el a tizenkettedik szakaszig 3-2-es Zakar vezetéssel, ahol meg is tudta duplázni előnyét. Ez kellően felrázhatta Bodócsot, aki 4-0-s szériát produkálva 6-4-re fordított, ekkor már csak két szakasz volt hátra. Zakar hozta a tizenhetest, az egyenlítés és a playoff elmaradt, ugyanis Bodócs egy rúgással jobbnak bizonyult Zakarnál, 7-5-re megnyerve a találkozót.

Becsei András magabiztosan hozta az Ujszászi Balázs elleni mérkőzést, igaz, hamar hátrányba került (0-1 az első szakaszon). Hármat nyert azonban a következő négyen, amivel hamar megfordította a találkozó állását, és féltávnál már 5-2-re vezetett. A második kilencen Ujszászi egyszer tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, Becsei viszont hatszor, és a tizennyolc szakaszból tizenegyet nyerve maradt a Vargát követők táborában.

Itt Sipőcz Béla is megtalálható, a fordulót játék nélküli győzelemmel abszolválta, Varró Jenő ugyanis nem tudott kiállni ellene a megbeszélt időpontban.

A hatodik forduló már tart is, amennyiben az időjárás engedi, jövő szerdáig bonyolíthatóak a mérkőzések a Magyar Golf Clubban.

6kör_párosítás