Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Londoni versenyfutás kezdődhet a Leverkusen tehetségéért – Sajtóhír

Szigetországi információk szerint a nyáron nagy verseny kezdődhet az Arsenal és a Chelsea között. A két csapat célpontja pedig nem más, mint a Leverkusen üdvöskéje, Leon Bailey.

bailey2

Bailey igen kapós lesz a nyáron. (kép: bundesliga.com)

A 20 esztendős jamaikai játékos tavaly télen érkezett a Bundesligába. Akkor még csak epizódszerepeket kapott, mára viszont a Leverkusen egyik alapembere lett. Ami nem is meglepő, hiszen Bailey-nek kiválóan megy a játék idén. 18 bajnoki mérkőzésen 8-szor volt eredményes, valamint 5 gólpasszt is kiosztott.

Természetesen a szélső lenyűgöző játékára több igazi sztárcsapat is felfigyelt, köztük a két londoni óriás, az Arsenal és a Chelsea is. A játékos kivásárlása ugyanakkor nem lesz egyszerű feladat, ugyanis Bailey-t 2022-ig köti szerződés a gyógyszergyáriakhoz.

A Leverkusen-nél tudják, hogy Bailey megtartása a nyáron szinte lehetetlen, de ha már meg kell válniuk tőle, akkor azt csak igen tisztességes áron tennék meg. A hírek szerint a Bundesligában szereplő klub 100 millió fontot szeretne kapni a játékosért.

A kívánt összeg tehát nem alacsony, viszont Bailey játéktudása sokat hozhat a konyhára bármely csapat számára. De vajon melyik klub tudná kifizetni ezt a rengeteg pénzt? A szakértők szerint ezen a téren a Chelsea jobb pozícióból indulhatna városi riválisánál. Ugyanakkor más csapatok is beszállhatnak még a játékos kegyeiért való versenyfutásba a nyáron…

Báló Bence