Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: “Az angol játékosok a színészkedés mesterei”

A Premier League-ben szereplő Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger szerint az elmúlt években az angol játékosok a “színészkedés művészetének mestereivé” váltak. 

960

Forrás: givemepsport.com

Wenger Dele Alli legutóbbi Liverpool elleni színészkedése miatt akadt ki. Az angol középpályást Jonathan Moss játékvezető egy sárga lappal jutalmazta, ami már a harmadik volt Alli számára színészkedés miatt, amióta a 2015/16-os szezonban debütált a Premier League-ben. Ezzel beérte Wilfried Zaha rekordját, aki szintén három sárga lapot kapott szimulálásért.

Arsene Wenger a legutóbbi eset miatt fakadt ki egy interjúban a színészkedés ellen, ami szerinte már az angol játékosok ismérve.

“Több esetre is emlékszem, hogy külföldi játékosok színészkedtek, de az angolok nagyon gyorsan tanulnak, és már a szimulálás mestereivé váltak. Én soha nem mondom a játékosaimnak, hogy színészkedjenek. Persze mindig vannak olyan esetek, amikor egy kicsit ki kell játszani a szabályokat, és a legtöbbet kell kihozni a büntetőgyanús esetekben. Minden csatár ezt teszi, de meddig lehet elmenni? Ez a játékvezetőktől függ, és sajnos úgy gondolom, hogy a játék gyorsasága mellett nagyon nehéz ezeket a helyzeteket megítélni.”