Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Peru legnagyobb sztárja is ott lehet a Világbajnokságon

A jelenleg a Köln csapatát erősítő Caludio Pizarro legnagyobb álma, hogy hazájával, Peruval részt vehessen az oroszországi Világbajnokságon. A szövetségi kapitány szerint nyitva áll az ajtó a csatár előtt.

piza

Nyáron is fognak egymás mellett nyilatkozni?  (kép: bundesliga.com)

A 39 esztendős Pizarro, aki hatszor nyert Bundesligát a Bayern München csapatával, négy meccsen is részt vett a vb kvalifikáció során Ricardo Gareca irányítása alatt. Legutóbb 2016. márciusában szerepelt a válogatottban egy Uruguay elleni vesztes mérkőzésen, melyen Pizarro csapatkapitány volt.

Peru az 5. helyen zárta a dél-amerikai csoportot, amellyel interkontinentális selejtezőre kényszerült, és végül Új-Zéland ellen ki is harcolták a részvételt. A La Bicolor a C jelű kvartettbe került, ahol Franciaország, Ausztrália és Dánia vár a csapatra.

Ricardo Gareca a bundesliga.com-nak tett nyilatkozatában kifejtette, hogy Pizarro számára is van lehetőség részt venni a világ legnézettebb sporteseményén.

„Minden esélye megvan (az oroszországi vb-re), természetesen az ajtók nincsenek zárva előtte. Már beszéltünk vele és fontos dolog egy játékosnak az ő korában, hogy napról napra tegyen valamit. Teljesen megvalósítható az, hogy edzőtáborba vigyük felmérni milyen erőállapotban is van.”

A szövetségi kapitány szerint nyomon követik Pizarrot.

„Claudio egy igazi profi. Muszáj látnunk, hogy milyen állapotban van, ha behívjuk. Nyomon kell követni, hogy milyen gyakran játszik, és sérült. Ezek mind hatással vannak a teljesítményére.”

Pizarro idén a Köln együttesében szerepel. Eddig hat meccsen lépett pályára, gólt még nem szerzett, de már korábban tudatta a nagyérdeművel, hogy utazna Oroszországba a nyáron, ha Peru sikeresen kvalifikálja magát.

Báló Bence