Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cutrone duplázott, fölényes győzelmet aratott a Milan – videóval

Szombat kora délután a Milan a Spal otthonában próbálta meg tovább nyújtani hat mérkőzés óta tartó pozitív sorozatát, ami annak fényében, hogy a hazaiak ugyanennyi találkozó óta nyeretlenek, nem is tűnt lehetetlen vállalkozásnak.

Soccer: Serie A; Spal 2013 vs AC Milan

(forrás: ansa.it)

Leonardo Semplici alatt egy ideje már inog a Spal kispadja, hiszen a ferraraiak képtelenek kitörni a kiesési zónából, ráadásul mögöttük a Verona is – bár csigalassúsággal -, de egyre feljebb zárkózik. Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a Milan, hiszen Patrick Cutrone Romagnoli fejese után a Meret kapusról kipattanó labdát már a 2. percben a kapuba vágta (0-1). A vendégek fiatal támadója a szezon során már sokadjára bizonyította, hogy ha bizalmat kap, nem késlekedik élni a lehetőséggel. A korai gólt a félidőben már nem követte több, bár mindkét oldalon akadtak lehetőséget, a hazaiak részéről Viviani remek szabadrúgása például a kapufán csattant.

Soccer: Serie A; Spal 2013 vs AC Milan

(forrás: ansa.it)

A második játékrész nem hozott túl színvonalas játékot, ez a helyzetek számán is meglátszódott, ennek ellenére a félidő közepén a Milannak sikerült megdupláznia előnyét: Suso lövése után Meret ismét csak Cutrone elé ütötte a labdát, aki elsőre a kapufára lőtt, de a visszapattanó labdát már nem hibázta el (0-2). Pár perccel később aztán végleg eldőlt a mérkőzés sorsa: Biglia a Spal védelmétől ajándékba kapott labdát hajszálpontosan tekerte el Meret mellett, megszerezve így első piros-feketében lőtt gólját (0-3). A végső döfést a csereként pár perce beálló Fabio Borini adta meg, aki Montolivo passza után remek ballábas lövéssel vette be a hazaiak kapuját (0-4). Győzelmével a Milan pontszámban beérte a Sampdoriát, míg a Spal helyzete kezd egyre nehezebbé válni, nem kizárt, hogy az elkövetkező napokban változás várható a vezetőedzői poszton.

Spal-Milan 0-4 (0-1)
Helyszín: Stadio Paolo Mazza, Ferrara; Vezette: Mariani
Gólszerzők: Cutrone (2., 65.), Biglia (73.), Borini (90.)
Sárga lapok: Simic (29.), Mattiello (51.), Schiattarella (70.), ill. Kessié (17.), Biglia (40.), Bonucci (81.)

Spal: Meret – Simic, Salamon, Felipe – Lazzari, Viviani, Everton Luiz (Paloschi (54.), Grassi (Schiattarella 62.), Mattiello (Dramé 84.) – Kurtic – Antenucci. Vezetőedző: Leonardo Semplici

Milan: Donnarumma – Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez – Kessié (Borini 84.), Biglia (Montolivo 75.), Bonaventura – Suso, Cutrone (André Silva 77.), Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés összefoglalója:


(zp)