Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Bruyne és Agüero vezérletével átgázolt a rókákon a City! – videóval

A Premier League 27. fordulójának szombati játéknapjának zárómérkőzésén a toronymagasan listavezető Manchester City a Leicester City együttesét fogadta az Etihadban.

916634842Pep Guardiola együttese elképesztő lendülettel vetette be magát a mérkőzésbe és már a 3. percben meg is szerezték a vezetést De Bruyne beívelését Sterling kotorta a vendégek hálójaba közelről. A gyors bekapott gólt kissé megfogta a rókákat, de a City újabb gólt nem tudott szerezni. Ennek következtében pedig Claude Puel együttese a hazaiak első hibáját könyörtelenül hibasználták, miután Jamie Vardy egyenlített a 24. percben, Ederson esélytelen volt. Az egyenlítő gólt követően a City óriási nyomást helyezett a vendégek kapujára, de Schmeichel két alkalommal is nagyszerűen védett, előbb Bernardo Silva majd De Bruyne lövését. A találkozó 33. percében Kevin de Brunye lövését védte ismételen Schmeichel majd a félidő végén is a dán portásnak kellett játékba avatkoznia Rahem Sterling helyzeténél.

Fordulást követően a City begyújtotta a rakétákat és egy gyönyörű támadást követően Sterling és De Bruyne kényszerítőjét követően a belga adta középre a játékszert amit a vendégek kissé elszámítottak és Agüero a hálóba lőtte a City vezető találatát. Bő öt perc sem telt el máris zörrent ismét a vendégek hálója, ezúttal is De Bruyne hozta kihagyhatatlan helyzetbe argentin csapattársát, Sergio Agüerót, aki két gólra megközelítette Mohamed Salah-t. A 64. percben az argentin megpróbálkozott a triplával is, de lövése a kapu bal oldala mellett suhant el. A hazai együttesnek a hajrában is voltak lehetőségei, a 78. percben egy újabb hibát követően Agüero remekül mérte fel a helyzetet és rendkívül higgadta átemelte Schmeichelt és megszerezte harmadik gólját a találkozón. Azonban ezzel még nem volt vége a mérkőzés ráadásában az argentin gólvágó a fiatal Foden passzából óriási löketet küldött Schmeichel kapujára, ami a felső lécről a hálóban landolt, ezzel pedig Agüero négy gólt szerzett a mérkőzésen.

Manchester City – Leicester City 5-1 (1-1)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester,  Vezette: Jones
Gólszerzők: Sterling (3.), Agüero (48., 53., 78., 90.,) ill. Vardy (24.)
Sárga lapok: Gündogan (73.), Laporte (83.) ill. Ndidi (71.), Vardy (83.)
Kiállítás: 

ManCity: Ederson – Zinchenko (Danilo 65.), Laporte, Otamendi (Stones 81.), Walker – Gündogan, Fernandinho (Foden 80.), De Bruyne – Sterling, Agüero, B.Silva. Vezetőedző: Guardiola

Leicester: Schmeichel – Dragovic, Maguire, Fuchs – Albrighton, James, Ndidi, Silva (Simpson 46.), Chilwell (Iheanacho 62.) – Diabete (Mahrez 62.), Vardy. Vezetőedző: Puel

https://www.youtube.com/watch?v=i_LFoIrZ6cs

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor